Silnice

O víkendu se bude v Pardubicích nadělovat

O víkendu se bude v Pardubicích nadělovat

Silniční cyklistické závody se v září přestěhovaly do Pardubického kraje. Po perfektně zvládnutém víkendu v Sezemicích, kdy se jela časovka a silnice, chystají v Pardubicích další víkendový blok a to mistrovství republiky Masters v silniční cyklistice a vložené závody mládeže a žen. Bude se rozdávat celkem deset mistrovských dresů.

Co cyklisty čeká? V sobotu 18. září rovinatá časovka v Černé za Bory. Pro startující je připraveno 28 ostrých a spravedlivých kilometrů na časovkářských speciálech (starší kategorie hoblíků a nejmladší mládež stále jen 1 okruh). Časovka se pojede od 10:00 od nejstarších až po nejmladší a bude plynule pokračovat kategorií mládeže a žen s licencí ČSC.

V neděli to už bude jiná káva, neboť kousek od Pardubic se tyčí Železné hory a pořadatelé obnovují tradici krásného závodu Slatiňany, Monaco. Na 23 kilometrovém okruhu závodníky a závodnice čeká cca 300 m převýšení. Startuje se již v 9:00 kategorií nejostřeji nabitou M a A a dále se pokračujeme až po kategorii F. Jakmile dojede Extraliga Masters, začíná ve 13:00 závod pro mládež a ženy.

Pojďte zakončit silniční sezonu mistrovskými závody do Pardubic. Pro tento rok zcela výjimečně není nutná pro Masters licence. Mistrovství republiky Masters je tak zcela otevřeno pro všechny hobby závodníky a závodnice z celé ČR. Vzhledem k náročné organizační situaci v tomto roce se tento víkend pojede také jako otevřené mistrovství Pardubického kraje.

Pořadatelé mají s okruhem velké plány a od příštího roku bude na něm mít pravidelnou zastávkou jeden ze závodů seriálu Techniserv cupu pro mládež a ženy.

Propozice na oba závody naleznete na www.ckpardubice.cz/poradame

Autor článku: Jaroslav Cícha