Silnice

Michal Schlegel míří do španělské stáje Caja Rujal!

Michal Schlegel míří do španělské stáje Caja Rujal!

Michal Schlegel změní po této sezóně dres. Po třech letech v královéhradeckém týmu Elkov Kasper míří do španělské pro-kontinentální stáje Caja Rural – Seguros RGA! Podepsal tam smlouvu na dva roky.

„Jsem za to opravdu moc rád. Je to zase posun o krok výš a je skvělé, že tu šanci ještě jednou dostanu. A děkuju samozřejmě i Elkovu za to, že mi umožnil vrátit se na úroveň, abych si mohl zahraniční angažmá znovu vybojovat,“ řekl 26letý Schlegel, který už dva roky působil ve druhé divizi v polském týmu CCC.

„Vážím si toho o to víc, že mi sezónu hodně narušil pozitivní test na Covid na olympiádě. Nemohl jsem jet olympijský závod, přišel jsem o Sazka Tour i mistrovství Evropy,“ přiznal Michal.

První kontakt se španělskou stájí prý proběhl po červencovém závodě Sibiu Tour v Rumunsku, kde skončil třetí. „Všechno šlo přes mého španělského manažera, kterého mi kdysi doporučil René Andrle. Já se s jejich týmem letos na závodech moc nepotkal, ale dobře o mně věděli. K domluvě došlo někdy kolem olympiády, ale čekalo se na to, až obě strany podepíšou smlouvu,“ prozradil Schlegel.

S podmínkami je prý spokojen. „Vyjednával to všechno manažer. Jsem hlavně rád za smlouvu na dva roky a příslib velkých závodů,“ řekl cyklista, který letos vyhrál závod Kolem Malopolska.

Tým Caja Rujal má ve svém středu primárně španělské závodníky a cyklisty z jižní Ameriky. „Je to tým, který sází hlavně na vrchaře, takže bych tam měl najít uplatnění. Program jsme zatím neřešili, na to je dost času. Ale určitě se dostaneme na kvalitní závody. Letos jeli Vueltu, která by měla být jistá i příští roky, takže je tam příslib minimálně jedné Grand Tour a dalších kvalitních závodů. A to mě láká, chtěl bych se ukázat,“ dodal Michal, který se chce začít učit španělsky, aby do sebe dostal nějaké základy, než se s novým týmem potká na prvním soustředění.

Foto: Jan Brychta

Michal Schlegel, první zprava

Autor článku: Jan Krůta