MTB

Další díl ŠKODA AUTO ČP XCM v Opavě vyhrál Marek Rauchfuss

Další díl ŠKODA AUTO ČP XCM v Opavě vyhrál Marek Rauchfuss

Sedmý závod seriálu Prima CUP pokračoval moravskoslezskou klasikou Silesia Bike Marathon, který suverénně ovládl Marek Rauchfuss a Klára Pavelková.

Rauchfuss, který prokázal formu již minulý týden na domácím šampionátu v cross country v Harrachově, kde získal tři cenné medaile včetně národního titulu, potvrdil svojí skvělou výkonnost. Za svými zády nechal v dalším závodě ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu obhájce vítězství a skvělého maratonce Filipa Adela o necelé dvě minuty. Na stupních po 90 kilometrech v náročném terénu, jenž vedl podél řeky Moravice, je doplnil Michal Bubílek, ten zaostal ve finiši o tři a půl minuty na vítězného Rauchfusse. 

V ženách ve 21. ročníku této moravskoslezské klasiky zvítězila Klára Pavelková. Vítězka dorazila do cíle osm a půl minuty před druhou Andreou Maťhovou a jedenáct minut před Lenkou Fridrichovou.

O zvučná jména nebyla nouze ani na kratších tratích. Na trase na 60 kilometrů zvítězil juniorský mistr světa v cyklokrosu z roku 2010, Tomáš Paprstka. Mezi ženami slavila Kateřina Krutílková. Početné zastoupení účastníků odstartovalo také na trase dlouhé 20 kilometrů, kde byl nejrychlejší Robert Mitáš a Adéla Lhotáková.

Přes 200 dětí se rovněž účastnilo dětských závodů, pro něž byla připravená různorodá trasa podél řeky Moravice a zpět.

Seriál Prima CUP pokračuje 11. září bikerskou klasikou Rallye Sudety, poté vrcholem seriálu, kterým je 18. září Mistrovství České republiky v maratonu Kross Harrachov.

Autor článku: Filip Švestka