MTB

Michaela Hájková a Tomáš Slavík mistry světa ve fourcrossu!

Michaela Hájková a Tomáš Slavík mistry světa ve fourcrossu!

Biker Tomáš Slavík se stal potřetí v kariéře mistrem světa ve fourcrossu! Na jeho úspěch navázala také Michaela Hájková, která se stala rovněž světovou šampionkou!

Skvělý úspěch slaví česká cyklistika na Mistrovství světa ve Val di Sole, kde Tomáš Slavík získal třetí titul mistra světa ve fourcrossu. Výborně si také vedl šestý Čech Mikuláš Nevrkla. 

Mezi ženami slavila titul světové šampionky ve fourcrossu Michaela Hájková. Česká reprezentantka tak navázala na předchozí dva triumfy Romany Labounkové. 

Čtyřiatřicetiletý Slavík potvrdil příslušnost k nejužší světové špičce. Už v kvalifikaci zajel třetí nejlepší čas a na cestě za třetím zlatem v kariéře z MS po letech 2010 a 2014 vyhrál následně všechny vyřazovací jízdy. Druhý byl Francouz Adrien Loron a třetí Rakušan Hannes Slavik. Vítěz kvalifikace Mikuláš Nevrkla obsadil šesté místo.

Hájková se zlata z fourcrossu na světovém šampionátu dočkala naopak poprvé. Navázala na předchozí dva triumfy Romany Labounkové z let 2018 a 2019, kdy se MS uskutečnilo před koronavirovou krizí naposledy. Stříbro získala Francouzka Mathilde Bernardová a bronz Anna Rojasová z Bolívie.

Výsledky fourcross

Muži:

  1. Slavík (ČR)
  2. Loron (Fr.)
  3. Slavik (Rak.)

Ženy:

  1. Hájková (ČR)
  2. Bernardová (Fr.)
  3. Rojasová (Bol.)

Foto: Michal Červený

Autor článku: Filip Švestka