Silnice

Časovku na Závodě míru ovládl Belgičan Uijtdebroeks, do čela Nor Hagenes

Časovku na Závodě míru ovládl Belgičan Uijtdebroeks, do čela Nor Hagenes

Páteční časovku jednotlivců na Závodě míru juniorů ovládl belgický reprezentant Cian Uijtdebroeks. V okolí Třebenic porazil na trase dlouhé 11 kilometrů Nora Pera Stranda Hagenese, který se před víkendem oblékl do žlutého. Nejlepší čas z Čechů zajel 21. Matyáš Kopecký.

Uijtdebroeks v krátké jízdě proti chronometru nadělil druhému Hagenesovi sedm sekund, o dalších sedm zpět potom zůstal třetí Španěl Abad. Vítěz včerejší úvodní etapy Stian Edvardsen-Fredheim z Norska ztratil na vítězného Belgičana necelou půlminutu, žlutý dres tak převzal jeho týmový kolega Haugenes.

Edvardsen-Fredheim se v sobotu obleče do bílého dresu pro lídra bodovací soutěže, majitelé dalších trikotů už ale zůstávají neměnní. Ten zelený pro nejlepšího sprintera poveze Němec Emil Herzog, v puntíkách zůstává Francouz Romain Grégoire a modrý dres pro nejlepšího mladého jezdce si ponechá Vlad van Mechelen. Klasifikaci týmů vedou Norové.

Nejlepší Češi se dnes prokousali do třetí desítky. Matyáš Kopecký se se ztrátou 46 sekund umístil na jednadvacátém místě, Štěpán Telecký zajel v Třebenicích jen o sekundu horší čas a skočil třiadvacátý.

V celkovém pořadí patří domácím reprezentantům pozice ve druhé desítce. Kopecký je aktuálně třináctý a od top10 ho dělí pouhých 8 sekund. Telecký je s celkovou ztrátou minuty a půl dvácátý.

Výsledky – 2. etapa (Třebenice – 11,2 km):

1. Cian Uijtdebroeks (BEL) 14:22
2. Per Strand Hagenes (NOR) +0:07
3. Ivan Romeo Abad (ESP) +0:14
4. Romain Grégoire (FRA) +0:14
5. Emil Herzog (GER) +0:15

21. Matyáš Kopecký (CZE) +0:46
23. Štěpán Telecký (CZE) +0:47

Celkově:

1. Per Strand Hagenes (NOR) 2:44:39
2. Emil Herzog (GER)+0:09
3. Stian Edvardsen-Fredheim (NOR) +0:13
4. Cian Uijtdebroeks (BEL) +0:16
5. Romain Grégoire (FRA) +0:23

13. Matyáš Kopecký (CZE) +1:03
20. Štěpán Telecký (CZE) +1:29

Foto: Patrik Pátek/PatRESS

Autor článku: Admin