MTB

Kategorii E-bike ovládl suverénním způsobem Marek Rauchfuss

Kategorii E-bike ovládl suverénním způsobem Marek Rauchfuss

Závěrečný den na ŠKODA AUTO MČR MTB XCO v Harrachově nabídl spousty závodů, především těch dětských. Vrcholem nedělního zápolení ale byl souboj ELITE mužů v kategorii E-bike.

Mužská startovní listina čítala celkem 19 jmen v čele s Markem Rauchfussem či Jakubem Zemenem, které doplnili i někteří „hobby“ jezdci. Na trať však vyjelo pouze 16 cyklistů, protože do závodu nenastoupili Sedláček, Vaner a Hakl.

V polovině úvodního kola se na čelo dostal Jan Nesvadba s Markem Rauchfussem, kteří si vypracovali několika sekundový náskok na zbytek startovního pole. Rauchfuss s Nesvadbou diktovali tempo a po druhém kole měli už minutový náskok na skupinku za nimi, kde byl Michal Swárovský, Ondřej Paur a Michal Kaněra. Ve třetím okruhu se vedoucí dvojice začala trhat a Marek Rauchfuss se ujal vedení s náskokem okolo deseti sekund na Nesvadbu. Skupinka za nimi se taktéž protřídila a na třetím místě se pohyboval s odstupem necelé minuty Michal Kaněra.

Během dalšího kola postihly technické problémy Jana Nesvadbu, který se rázem vzdálil od vedoucího Rauchfusse na jednu minut a patnáct sekund. Třetí Michal Kaněra jel společně s Paurem o další minutu zpět. Do závěrečného kola najížděl Marek Rauchfuss s obřím náskokem. Druhou pozici držel Michal Kaněra, třetí byl Ondřej Paul z kategorie hobby jezdců.

V posledním kole se pořadí nezměnilo a Marek Rauchfuss si v poklidu dojel pro vítězství. Druhý dojel s dvouminutovým odstupem Michal Kaněra. Třetí místo a zároveň vítězství v kategorii hobby získal Ondřej Paur. Třetím jezdcem v cíli v kategorii ELITE byl Michal Swárovský.

Foto: Markéta Křížová

Konečné pořadí v kategorii ELITE:

  1. Marek Rauchfuss (ČESKÁ SPOŘITELNA – ACCOLADE) 53:04
  2. Michal Kaněra (Ghost Team) + 2:07 
  3. Michal Swárovský (ZPcyklo PROOFY Corratec team) + 3:13

Konečné pořadí v kategorii HOBBY:

  1. Ondřej Paur (Moondraker racing team) 55:33
  2. Nikola Ivanov (TOPKOLO.cz) + 0:58
  3. Roman Kroček (TOPKOLO.cz) + 2:17
Foto: Markéta Křížová

Autor článku: Admin