MTB

Jan Vastl po zisku titulu v Short Tracku: Snažil jsem se to napálit hned po startu

Jan Vastl po zisku titulu v Short Tracku: Snažil jsem se to napálit hned po startu

Úvodní den ŠKODA AUTO MČR MTB XCO v Harrachově přinesl čtyři závody v nové disciplíně – Short Tracku – a mužskou elitní kategorii ovládl Jan Vastl. Tomu vyšla taktika s „napáleným“ startem, díky němuž si došel pro první místo.

Jan Vastl ihned po zisku republikového titulu neskrýval nadšení. „Pocity jsou určitě pozitivní. Bylo to teda hodně těžké. Už je to nějakou dobu, co jsem jel poslední Short Track, ale to asi bylo pro všechny stejné. Trať byla trochu atypická, nebyl to úplně klasický Short Track, spíš takové zkrácené Cross Country,“ řekl pětadvacetiletý biker. 

Prozradil také, s jakou taktikou do závodu šel. „Snažil jsem se to napálit hned po startu, protože ani jinak jezdit neumím. Poté jsem se to snažil udržet, a když jsem před posledním kolem vedl o nějakých 10-15 vteřin, věřil jsem, že to udržím,“ popisoval průběh čtvrtečního závodu.  

Zdali mu vyhovují delší, nebo kratší tratě, nedokázal posoudit. „Jak kdy, asi je to podle nohou. Když je na tom člověk dobře, tak je úplně jedno, jestli jede hodinu a půl, dvacet minut, nebo tři hodiny. Ale osobně preferuji, když je ta trať trochu více intenzivní. Třeba jako byla právě teď v Harrachově,“ pochvaloval si trať.

A jaké má plány do dalších dní a týdnů? „Teď je tady hlavně v sobotu klasický mistrák. Tam se určitě budu snažit zabojovat o medaili, protože z elitní kategorie ještě žádnou medaili nemám. A potom hlavní cíl je příští týden mistrovství světa,“ dodal závěrem. 

Autor článku: Admin