MTB

V Motole se bojovalo o pohárové body i tituly akademických mistrů ČR

V Motole se bojovalo o pohárové body i tituly akademických mistrů ČR

Víkendový dvojzávod ŠKODA Pražského MTB poháru ovládl český reprezentant Jan Škarnitzl (Cyklostar Trek Pirelli). Akademickými mistry České republiky pro rok 2021 jsou Zuzana Šafářová (Jihočeská univerzita v Českých Budějiovicích/Rouvy Specialized) a Tomáš Ševců (Univerzita Hradec Králové/AMENITY Extrem Sport Team).

Nová biková trať v pražském Motole má za sebou první ostrý závodní test v podobě víkendového dvojzávodu ŠKODA Pražského MTB poháru. Víkendovému dvojzávodu v hlavní kategorii mužů kraloval zkušený český reprezentant a dvojnásobný olympionik Jan Škarnitzl (Cyklostar Trek Pirelli), který ale svedl zajímavé souboje s mladíky Josefem Jelínkem (Cyklostar Trek Pirelli) a Janem Zatloukalem z pořádajícího klubu NUTREND Specialized Racing, který i v Motole pokračoval ve své letošní nevídané sérii defektů a přišel tak o lepší umístění.

Sobotní závod žen byl vítězným a zároveň i posledním olympijským testem pro Jitku Čábelickou (GAPP Systém Kolofix MTB Racing Team) před odletem do Tokia. Závodu juniorů v obou dnech dominoval v pozici české jedničky Filip Konečný (NUTREND Specialized Racing).

Nový okruh i lokalita se bikerům zjevně líbí. Ohlasy jsou pozitivní a nesou se v jednotném duchu: zábavné, hravé a náročné. Trať v Motole čeká v průběhu podzimu a zimy další série úprav a prací. To ale neznamená, že bude pro bikování cyklistické komunity uzavřená. I motolský okruh bude celoročně přístupný a udržovaný, podobně jako další závodiště, kde se jezdí ŠKODA Pražský MTB pohár. 

Výsledky sobota 17.7.: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1083

Výsledky neděle 18.7.: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1084

Výsledky Akademické MČR ženy: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1084

Výsledky Akademické MČR muži: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/1084

FOTO Tereza Klap

Autor článku: Jaroslav Cícha