Silnice

Bárta a Kaňkovský na stupních vítězů v závodu Dookoła Mazowsza

Bárta a Kaňkovský na stupních vítězů v závodu Dookoła Mazowsza

Dva čeští jezdci se prosadili na stupně vítězů ve třetí etapě závodu druhé kategorie kalendáře UCI Dookoła Mazowsza v Polsku. Za vítězným Tordem Gudmestadem z Norska, který byl nejrychlejší i ve druhé etapě, dnes skončili Tomáš Bártra (Topforex – ATT Investments) a Alois Kaňkovský (Elkov Kasper).

V první etapě byl z našich jezdců nejlepší na sedmém místě Daniel Babor (TUFO Pardus Prostějov), ve druhé se do elitní desítky probil na osmém místě Tomáš Bárta.

Polští organizátoři připravili pro cyklisty i potřetí závod složený z osmi okruhů, na nichž byly vypsány i tři rychlostní prémie s bonusovými vteřinami pro celkové pořadí. Dvakrát se z bonifikace radoval jezdec stáje Elkov Autor Matěj Zahálka.

Kaňkovský celkově zvítězil v tomto závodě v roce 2017, o rok později bral medailové příčky ve všech etapách a dnes navázal na své úspěchy. „V závěru to bylo hodně složité a nebezpečné, protože po relativně jednoduchých rovinatých okruzích a při průměru skoro 50 kilometrů v hodině chtějí všichni být vepředu a porvat se o umístění. Tím, že jsme tady jen ve čtyřech a Matěj Zahálka nám už po úniku nemohl v závěru pomoct, to nebylo vůbec jednoduché. Petr Kelemen mě přivedl do poslední pětistovky a pak už to bylo jen o výkonnosti. Na pásce to bylo hodně těsné, ale to třetí místo mě potěšilo,“ řekl Alois Kaňkovský z Elkovu Kasper.

Výsledky:

3. etapa:

1. Gudmestad (Nor.) 3:32:43, 2. T. Bárta, 3. Kaňkovský, 4. Babor (všichni ČR) všichni stejný čas.

Pořadí po třetí etapě:

1. Gudmestad 11:02:37, 2. Lunder (Nor.) stejný čas, 3. Nolde (Něm.) +6, …5. T. Bárta +11, 9. J. Bárta +17, 11. Peter Kelemen, 13. Zahálka (všichni ČR) oba +18.

FOTO Dookoła Mazowsza

Autor článku: Jaroslav Cícha