Sálovka

SC Svitávka zvítězila ve druhém kole ŠKODA Extraligy v kolové

SC Svitávka zvítězila ve druhém kole ŠKODA Extraligy v kolové

Nejvyšší česká liga v kolové kategorie Elite pokračovala po třech týdnech druhým soutěžním kolem, které se konalo opět ve sportovní hale v Nezamyslicích. Z vítězství v turnaji se radovala nejzkušenější dvojice ze Svitávky ve složení Jiří Hrdlička a Pavel Loskot, po druhém kole průběžně vedou Nezamyslice (Martin Přikryl/Petr Přikryl).

Letošní sezóna obsahuje pouze tři soutěžní kola a mistrovství ČR. Pro všechny týmy bylo velmi důležité získat dostatečný počet bodů pro co nejlepší celkové pořadí před podzimním pokračováním soutěže. Výsledky druhého kola však výrazně zamíchaly pořadím a zdá a takto vyrovnaný bodový stav po dvou odehraných kolech nejvyšší liga dlouho nepamatuje.

Po prvním kole vedoucí tým Favoritu Brno (Jan Havlíček/Robert Zvolánek) neměl tentokrát svůj den a obsadil páté místo. V celkovém pořadí se Favorit Brno dělí o druhé a třetí místo se shodným počtem 22 bodů s vítěznou SC Svitávkou.

Právě SC Svitávka, úřadující mistr ČR, odčinil svée nepovedené vystoupení a ve druhém kole se ztrátou pouhých pěti bodů za jednu prohru se svými mladšími oddílovými kolegy a jednu remízu s týmem Sokola Zlín – Prštné 1, zvítězila. Domácímu týmu SC Prima Nezamyslice (Martin Přikryl/Petr Přikryl) se na turnaji dařilo téměř stejně jako na prvním kole a opět dokázal porazit či potrápit zkušenější soupeře. Z šesti zápasů utrpěli domácí hráči prohru pouze jednou proti týmu ze Svitávky a dvakrát remizovali a obsadili opět druhé místo v turnaji a díky tou jsou po dvou odehraných kolech s 23 body průběžně na prvním místě jak v tabulce, tak v kvalifikaci o účast na MS pro letošní rok a také v kvalifikaci pro účast na SP v roce 2022.

Dvojice MO Svitávky (Jiří Hrdlička ml./Roman Staněk ), která na prvním turnaji získala 10 bodů a třetí místo, se nyní se stejným počtem získaných bodů musela spokojit až se čtvrtým místem kvůli horšímu vzájemnému zápasu.

Průběžné pořadí po druhém kole:

1. SC Prima Nezamyslice – 23 bodů

2. Favorit Brno – 22 bodů

3. SC Svitávka – 22 bodů

4. MO Svitávka – 20 bodů

5. Sokol Zlín – Prštné 1 – 16 bodů

6. Sokol Zlín – Prštné 2 – 15 bodů

7. Sokol Šitbořice – 4 body.

O konečném pořadí, postupujících na MČR a také o tom, kdo bude moci dále bojovat o účast na MS a SP pro příští rok, rozhodne třetí a poslední kolo ŠKODA Extraligy , které se uskuteční dne 11. září ve Svitávce.

FOTO Marek Topolář

Autor článku: Jaroslav Cícha