Sálovka

Kombinovaný tým Brno/Zlín 1 v kolové získal titul v kategorii U23

Kombinovaný tým Brno/Zlín 1 v kolové získal titul v kategorii U23

Krátce po odehrání mistrovství ČR v kolové kategorie juniorů je dobojováno už i ve věkové kategorii U23. Finálový turnaj se uskutečnil opět v Brně a nabídl celkem 15 zápasů ve kterých se o prvenství utkalo šest nejlepších týmů. Titul získal kombinovaný tým Brno/Zlín hrající ve složení Michal Fryčar a Tomáš Horák. Kromě mistrovského titulu vyhrál také nominaci na ME.

Po odehrání dvou soutěžních kol měli mistři stejný počet nominačních bodů jako tým Šitbořic. V případě rovnosti bodů po odehrání všech soutěžních kol dostává dle pravidel přednost tým, který se lépe umístil na finálovém turnaji.

Tři favorizované týmy již na prvním kole opět potvrdily svoji roli a rozdělily si medailové umístění. Po vyrovnaném prvním kole již ve druhém kole nemuselo rozhodovat skóre. S plným počtem bodů v turnaji zvítězil kombinovaný tým Brno/Zlín. Na druhém místě skončil tým Sokola Šitbořice  Martin Drabálek/Štěpán Urbánek ) , který v turnaji prohrál pouze s pozdějšími vítězi. Bronz získal další kombinovaný tým Svitávka/Praha (Jan Hrdlička/Jan Kripner).

Zda-li se vrchol sezóny ME uskuteční je stále nezodpovězenou otázkou. Z důvodu omezení měla být tato akce v roce 2020 jedinou mezinárodní akcí, ale byla nečekaně zrušena týden před samotným konáním. Vše tak bude záležet na situaci v Evropě a hlavně ve Švýcarsku, kde by se ME mělo 25. září uskutečnit.

FOTO Jiří Hrdlička

Autor článku: Jaroslav Cícha