Silnice

Druhý díl V4 – Kukrle třetí

Druhý díl V4 – Kukrle třetí

Seriál závodů Visegrad4 pokračoval dnes druhým podnikem Velkou cenou Slovenska a velmi dobře si iopět vedli jezdci české stáje Elkov Kasper. Třetí místovybojoval olympionik Michael Kurkle, pátý byl Jakub Ťoupalíka a sedmý vítěz prvního závodu v Maďarsku Michal Schlegel. Vítězství tentokrát získal Polák Alan Banaszek.

Závod odstartoval za silného deště, a proto ještě před startem se organizátoři rozhodli vynechat jeden z technických úseků, který se jevil za daných podmínek velmi nebezpečný a tím se trasa zkrátila na 133 km.

Už chvíli po startu v prvním kopci rozjel Elkov Kasper tempo a na čele se vyselektovala skupina zhruba 30 závodníků včetně celého týmu Elkov Kasper. V každém okruhu a každém stoupání jel dál Elkov Kasper tempo na čele a snažil se za vytrvalého deště redukovat skupinu.

V posledním čtvrtém kole se dostalo do úniku šest závodníků, ze kterých se do sólu úniku pustil Adam Ťoupalík. Tím, že zbytek závodníků Elkov Kasper přestal pracovat na čele, tak se do jejich skupiny dotáhli polští závodníci Banaszek, Budzinski a Murias. Únik Adam Ťoupalíka skončil čtyři kilometry před cílem. Společně s Michaelem Kukrlem se ještě snažili znovu nastoupit, ale poté již bylo jasné, že dojde na cílový spurt této skupiny.

„Cílový spurt byl dnes hodně těžký a dlouhý. Nejsem úplný spurter, a tak jsem věděl, že proti rychlému Banazskovi nebudu mít šanci. I tak jsem do toho dal maximum a třetí místo je příjemné,“ shrnul závěr závodu dnes třetí Michael Kukrle.

Schlegel si udržel dres pro nejlepšího závodníka celého seriálu.

Výsledky:

1. Banaszek 3:02:14, 2. Murias (oba Pol.), 3. Kukrle (Elkov Kasper), 4. Kubiš (SR), 5. J. Ťoupalík (Elkov – Kasper) všichni stejný čas, 6. Kaczmarek (Pol.), 7. Schlegel (Elkov Kasper) oba +8, …11. Schuran (Sparta Praha), 12. Otruba, 13. Neuman (oba Elkov Kasper), 15. Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade), 16. J. Stöhr (Cycling Academy Trenčín), 17. Ulman (Česká spořitelna Accolade) všichni +2:46, 21. A. Ťoupalík (Elkov Kasper), 22. T. Bárta (Topforex ATT Investment Pro Cycling), 23. Procházka (TJ Favorit Brno) vfšichni +2:50, 24. Gruber, 25. Řeha (oba TUFO Pardus Prostějov) +2:56. 37. Kašpar (Dukla Praha) +14:10. 

FOTO Elkov Kasper

Autor článku: Jaroslav Cícha