BMX

Bikrosařka Bartůňková má bronz z ME

Bikrosařka Bartůňková má bronz z ME

Český bikros slaví medailový úspěch z mistrovství Evropy. Postarala se o to v belgickém Zoldreu Eliška Bartůňková v kategorii U23, když vybojovala bronz. Nad její síly byly pouze Nadine Aeberhardová ze Švýcarska a Nizozemka Indy Scheepersová.

„Jsem úplně nadšená, nečekala jsem to. Pocity jsou krásné, úžasné. Již v sezoně jsem zajížděla dobré a doufala jsem, že mohu zajet finále. Bedna to je něco navrch,“ řekla po zisku cenného kovu Eliška Bartůňková a pokračovala. „Hodně jsem trénovala a výsledky se dostavují. Nyní budeme mít chvíli volno a za měsíc MS v nizozemském Papendalu, kde pojedu v elite women a doufám, že i tam se mi podaří zajet skvělý výsledek. Tím by bylo třeba finále,“ dodala česká medailistka.

Tři zlaté medaile vybojovali závodníci Švýcarska, kteří byli nejlepší vedle Aeberhardová i mezi muži U23 a mezi ženami, kde zlato získala  Zoe Claesensová. Nejcennější kov mezi muži vybojoval francouzský jezdec Arthur Pilard.

Výsledky:

Juniorky:

1. Beltrandová (Fr.), 2. Bulfordová (Švýc.), 3. Favrelová (Fr.).

Junioři:

1. Goossens (Niz.), 2. Tugnolo (It.), 3. Melis (Belg.).

Ženy U23:

1.Aeberhardová (Švýc,), 2. Scheepersová (Niz.), 3. Eliška Bartůňková (ČR).

Muži U23:

1. Butti (Švýc.), 2. Hil (Něm.), 3. Dieuaide (Fr.).

Ženy:

1. Claesensová (Švýc.), 2. Valentinová, 3. Martinezová (obě Fr.), 4. Christentsendenová (Dán.), 5. Afremová, 6. Suvorovová (obě Rus.).

Muži:

1. Pilard (Fr.), 2. Schotman (Niz.), 3. Clerte (Fr.), 4. Schippers (Niz.), 5. Katyšev (Rus.), 6. Ragot Richard (Fr.).

FOTO David Průša

Autor článku: Jaroslav Cícha