Silnice

Ryba ovládl další díl Giant ligy

Ryba ovládl další díl Giant ligy

Jan Ryba ze Sparty Praha ovládl další díl kritérijní Giant ligy, kterým bylo tentokrát v Plzni na Rapidu Grand Prix Marles. Ve vysokém tempu se rozjel závod hned od startu, kdy všechny překvapil aktivitou Jonáš Vojtěch (LAWI Stars – Giant) a dostal se bodově do vedení. Bodovou ztrátu začal rychle díky týmu stahávat Ryba, kterému se po 17 kolech podařilo navíc právě s Vojtěchem a Brňákem (Sparta Praha) poodskočit pelotonu. Pravidelnou dělbou bodů se pak podařilo Rybovi postupně dostat do vedení.

Uprchlíci pak po sedmi kolech byli pohlceni pelotonem, kde byli aktivní hlavně jezdci týmu Dukly Praha a Pavel Kelemen (Dukla Praha) a jeho bratr Petr (Elkov Kasper) se nakonec přetahovali v soutěži aktivity o puntíkovaný dres Bageterie Boulevard prestige. Dres si nakonec oblékl mladší bratr Petr Kelemen, který nasbíral pět bodů na prémiích.

Juniory vyhrál opět Milan Kadlec (Dukla Praha) když nasbíral devět bodů.

Výsledky:

1. Ryba (Sparta Praha) 22, 2. Vojtěch (LAWI Stars – Giant) 18, 3. Petr Kelemen (Elkov Kasper) 15, 4. Schuran (Sparta Praha) 15, 5. Pavel Kelemen (Dukla Praha) 13, 6. Horák (Sparta Praha) 12.

Junioři:

1. Kadlec (Dukla Praha) 9, 2. Církva 8, 3. Sporysch (oba Roman Kreuziger Cycling Academy) 3.

FOTO Tomáš Tesař

Autor článku: Jaroslav Cícha