MTB

Mistry ČR ve sjezdu Sehnal a Průdková

Mistry ČR ve sjezdu Sehnal a Průdková

Mistry České republiky se ve sjezdu na šampionátu, který se uskutečnil ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně, stali Stanislav Sehnal (Kellys Factory Team) a Barbora Průdková (Multicraft MTB Team), mezi juniory byl nejlepší David Cvinger (Ore Mtb Racing Team).

Závod se jel na fyzicky nejtěžší trati na ruce v ČR, za úmorného vedra a tudíž v hlubokém prachu s volnými kameny z Krakonošovi zahrady. Na start se postavilo 135 závodníků i přesto, že uvedená trať není příliš v oblibě. Hlavní organizátor závodu Zdeněk Florián se úspěšně společně se svým týmem zhostil pořádání nejen závodu MČR, ale současně druhého závodu ČP Czech Downhill Top On Trail Cupu.

Na start se postavili všichni aktuálně nejlepší závodníci kromě zraněné Sabiny Košárkové, kteří ve většině případů potvrdili svoji výkonnost. V elitní kategorii obhájil titul mistra republiky z roku 2020 Stanislav Sehnal o 1,79 s před Antonínem Králem (oba Kellys Faktory Team) a 3,25 s nestárnoucím Matějem Charvátem (Banshee Bikes/Charvatbros).

V ženské kategorii zvítězila donedávna závodící v cross country Barbora Průdková (Multicraft MTB Team) o 12,79 s před Karolínou Kadlecovou (X Ride Team Racing Lešná) a třetí byla Marika Mlýnková (Kellys Faktory Team).

Juniorskou kategorii ovládnul David Cvinger (ORE MTB Racing Team) v těsném souboji s Robinem Novotným (Banshee Racing Brigade) o 1,14. Na třetím místě skončil Ota Bartůněk (Veloservis Hanousek). V kategorii kadet zvítězil suverením způsobem Ondřej Kolečík (Top On Trail DH Teamu) a v kategorii naděje Marian Vorlíček z MMR Teamu.

Výsledky:

Muži:

1. Sehnal 3:11,84, 2. Král (oba Kellys Factory Team) +1,97, 3. Charvát (Banshee Bikes/CharvatBros) +3,25, 4. Lehmann (Něm.) +4,24, 5. Nevrkla (Bikeporn – Chimpanzee Team) +9,16, 6. Kvapil (Ofbike Scott team) +10,63.

Junioři:

1. Cvinger (Ore Mtb Racing Team) 3:21,30, 2. Novotný (Banshee Racing Brigade) +1,14, 3. Bartůnk (Veloservis Hanousek TPRJS) +7,98.

Ženy:

1. Průdková (Multicraft MTB Team) 4:39,41, 2. Kadlecová (X-Ride Team Racing Lešná) +12,79, 3. Mlínková (Kellys Factory Team) +28,98.

FOTO Milan Suchomel

Autor článku: Jaroslav Cícha