Silnice

Juniorským silničním šampionem Matyáš Kopecký

Juniorským silničním šampionem Matyáš Kopecký

Po zisku stříbra v časovce korunoval své vystoupení na domácím mistrovství v silničním závodu juniorů Matyáš Kopecký (Acrog Tormans) ziskem medaile nejcennější. Po 130 kilometrech na společném mistrovství se slovenskými cyklisty v Bánovcích nad Bebravou za ním přijel s dvouvteřinovým odstupem Milan Kadlec z Dukla Praha a ve stejné čase byl i třetí Matěj Stránský (Brilon Racing Team MB).

V polovině třetího kola čtyřokruhového závodu se oddělila z pelotonu větší skupina jezdců a následně z ní uniklo trio v čele se Slovákem Martinem Svrčkem, který byl nakonec v cíli první a Kadlecem. Druhý slovenský závodník ale tempu nestačil a odpadl a při nájezdu do posledního stoupání potkala v podobě pádu smůla Kadlece, což jej zřejmě připravilo o nejcennější kov.

Z pronásledovatelů byl nejaktivnější Kopecký a za svoji snahu byl odměněn. Skupina Kadlece dojela asi dvanáct kilometrů před cílem a pak došlo až na závěrečný spurt a v něm měl nejvíce sil Kopecký, hrdina závodu Kadlec získal stříbro.

„Mistrovství pro mě skončilo dvěma velkými úspěchy. Ve čtvrtek mě těsně titul minul, a tak jsem na dnešní závod byl dobře nabuzen. Pro takové výsledky nemám ani slov. Poslední desítky metrů byly hodně technické a to mi naprosto vyhovovalo. Získal jsem již před poslední zatáčkou malý náskok a vybojoval zlato,“ řekl Matyáš Kopecký. 

Výsledky:

Junioři (130 km): 

1. M. Kopecký (Acrog Tormans) 2:56:36, 2. Kadlec (Dukla Praha), Stránský (Brilon Racing Team MB), 4. Chýle (Ústecké Centrum Cyklistiky) všichni +2, 5. Obdržálek (Mapei Merida Kaňkovský) 6. Dostál (ČEZ Cyklo Team Tábor) oba +3.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha