MTB

Kulhavý v novém týmu chce vyhrávat

Kulhavý v novém týmu chce vyhrávat

Vysoké cíle na druhou polovinu roku má cyklistický tým Česká spořitelna-Accolade. Na to může myslet i díky příchodu držitele olympijského zlata a stříbra v závodech v cross country Jaroslava Kulhavého. Spolu s ním doplnil před sezonou Matouše Ulmana se slovenským závodníkem Tomášem Višňovským také Marek Rauchfuss. Tým věří, že kompletní kvarteto se představí i na maratonském mistrovství světa v říjnu na ostrově Elba v Itálii.

Stáj se pro tuto sezonu registrovala mezi maratonské týmy Mezinárodní cyklistické federace (UCI), která pro ně připravila seriál výlučně maratonských závodů, jež jsou obdobou seriálu Světového poháru v olympijském cross country. Maratonci i jejich týmy mají také své bodování. „Že jsme UCI tým, s tím souvisí určitě výhody spojené s organizací, náklady i třeba ubytováním,“ řekl na dnešní tiskové konferenci šéf týmu Radim Kořínek, který sám startoval na dvou olympijských hrách.

Kulhavý po dvou letech ve vlastním týmu začal novou kapitolu. „Jsem hrozně rád, že Jarda je součástí týmu, určitě to celé zvednul. Po dvou letech, kdy bojoval se zdravotními problémy a tak trochu se možná i hledal, se ohromně pozvedl, čímž pomohl dostat výše i celý náš tým,“ pokračoval Kořínek. „Jarda má neskutečný motor. Pro mě je to zase další motivace navíc, že s ním mohu jezdit,“ přidal Ulman.

Plány na další část sezony se teprve, i kvůli přetrvávajícímu boji s koronavirem, rýsují. „Jsme momentálně v situaci, kdy máme pozvánky na šest velkých závodů, a to včetně Cape Epic. V tuto chvíli zatím ještě ani nevíme, co z těch závodů se doopravdy pojede. Je každopádně před námi série závodů v Česku, hlavně Kolo pro život,“ nastínil Kořínek.

Bikeři z České spořitelny-Acoolade pojedou i silniční závod Visegrádské čtyřky. „Moc si toho vážím, že nás pozvali. Věřím, že i pro kluky to bude vítané zpestření. Profilově je to ale tak náročný podnik, že by mohli udělat i nějaký dobrý výsledek. Určitě to nebude jen tréninková účast,“ uvedl Kořínek.

Vrcholem by pak měl být zkraje října světový šampionát maratonců. „Když to všechno dobře dopadne, tak by všichni čtyři naši kluci měli startovat a Jarda (Kulhavý) určitě bude toužit po těch nejvyšších příčkách,“ dodal Kořínek.

FOTO Česká spořitelna-Accolade

Autor článku: Jaroslav Cícha