Silnice

Habermann slaví další vítězství- vyhrál Gint ligu

Habermann slaví další vítězství- vyhrál Gint ligu

Třetí díl GIANT Lily v Plzni se jel opět až za tropického počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval 28°C. Rychlostní test před mistrovstvím ČR se nejlépe povedl Richardu Habermannovi ze Soarty Praha, který vyhrál před svým týmovým kolegou Janem Rybou, třetí končil Pavel Kelemen z Dukly Praha.

V závodu elite na 60 km se startovní pole drželo pohromadě a body se dělily v jednotlivých bodovacích spurtech. Tým Sparty šel do závodu naladěný z víkendového pohárového vítězství a souboj o vítězství tentokrát rozjel na dvou frontách, kdy perfektně jezdícímu Habermanovi sekundoval v koncovkách i Ryba. Vyzdvihnout je třeba výkon Pavla Kelemena, který se skvěle orientoval v koncovkách a bez pomoci týmu vybojoval třetí místo.

Ženám kralovala ve spurtu Hana Heřmanovská (SaF Zésseng/ASC-Immo Losch), juniory vyhrál Maximilian Kerl (Author Team Stupno.

Výsledky:

1. Habermann 18, 2. Ryba (oba Sparta Praha) 16, 3. Pavel Klemen (Dukla Praha) 15, 4. Fiala (Topforex – ATT Investments Pro Cycling Team) 11, 5. Vpojtěch (LAWI Stars – Giant) 11, 6. Boubal (Hello CTW) 11.

FOTO Tomáš Tesař

Autor článku: Jaroslav Cícha