Silnice

Novým předsedou silniční komise je Luděk Telecký

Silniční komisi Českého svazu cyklistiky nově vede Luděk Telecký. Poté, co na nedávné konferenci nebyl zvolen do prezidia ČSC dosavadní předseda komise Petr Kováč, je proto celkem logické i z pohledu prezidenta svazu Petra Marka tento posun.

Luděk Telecký byl členem prezidia již v předchozím období a dlouho spolupracoval s komisí mládeže i silniční komisí.  Se silnicí je spojen i přes Favorit Brno, kde působí jako místopředseda oddílu. „Významnou část TJ Favoritu Brno tvoří silnice a dráha. K silnici mám hodně blízko, takže to rozhodně není odvětví, které bych neznal. Já sám jsem na kole také závodil, užil si mládežnické kategorie, ale veškeré závodění skončilo, když jsem nastoupil na vysokou školu. Na kole ale jezdím i dále, ovšem jen pro radost, rekreačně.“ říká Luděk Telecký.

Nejvíce je silnicí spojen přes společnost TECHNISERV IT, kde je ředitelem a společnost je sponzorem TECHNISEV IT  Cup – Český pohár mládeže a žen. „Částečný přehled o práci celé komise mám, plno věcí se projednávalo a projednává na prezidiu, občas jsem záležitosti k mládežnické cyklistice projednával s členy komise. Bylo by ale laciné hodnotit práci komise a bývalého předsedy z pozice vnějšího pozorovatele. Určitě nás čeká hodně zodpovědné  a náročné práce a rozhodně bych chtěl na některé konkrétní povedené věci navázat.“ pokračuje.

Není prý zastáncem, pokud to není nezbytné, revolučních změn. „Naopak mám představu cesty evoluční. Pokud máme zlepšit postavení silniční cyklistiky v rámci ČSC i před veřejností, určitě je nutná shoda na směřování s členy komise. Pokud členové nebudou ztotožněni s cíli a strategií, jak těchto cílů dosáhnout, bude velmi těžké vylepšit podmínky závodníků v rámci silnice. Zásadní personální změny neplánuji, lidi z komise většinou znám, určitě to jsou odborníci, kteří zpravidla silnici zasvětili téměř celý život“ říká Luděk Telecký.

Poprvé se komise pod jeho vedením sejde o nastávajícím víkendu v Kyjově při dalším závodu TECHNISERV a ŠKODA Cupu. „Předpokládám, že pokud všichni budou chtít pracovat, tak by složení komise mělo zůstat prakticky stejné. Možná mám ještě jeden nebo dva tipy na její rozšíření.

V hlavě prý i nějaké nápady má. „Nejprve je ale určitě chci probrat se členy stávající komise a shodnout se, kam chceme a budeme směřovat. Věřím, že najdeme shodu nad klíčovými věcmi a podaří se táhnout za jeden provaz.“.

Jasno má na roli a funkci předsedy „Moje role je primárně manažerská, tj. organizační, řídící a komunikační. Odbornou činnost by měli zastávat jednotliví členové komise, kteří jsou v těchto oblastech určitě kompetenčně na výši. Osobně si přeji, aby nám spolupráce fungovala a každý si našel svoji nezastupitelnou a důležitou roli.“ zdůraznil Luděk Telecký.