Dráha

Český pohár mládeže a žen startuje v Prostějově

Český pohár mládeže a žen startuje v Prostějově

Na velodromu v Prostějově se po delší závodní pauze konečně uskuteční první závody v letošním roce. Bude to úvodní podnik Českého poháru (Velká cena DT –  Výhybkárny a strojírny, a.s.)pro mládežnické kategorie a ženy, který se uskuteční ve dnech 28.-30. května. Mimo původních měřitelných disciplín budou na programu hromadné disciplíny, které budou pro většinu závodníků a diváků zcela jistě atraktivnější.

Všichni účastníci tohoto závodu musí mít negativní výsledek antigenního, nebo PCR testu, který nesmí být starší než 72hodin (u PCR testu nesmí být starší 7 dnů), nebo potvrzení od lékaře o prodělání nemoci Covid-19, které nesmí být starší 90 dnů od prodělání. Nebo musí být osobě vystaven certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů. Na všechny tři dny stačí splnit jeden z požadavků.

„Prosíme všechny účastníky těchto závodů, aby respektovali opatření, zejména povinnost používat respirátor (FFP2, nebo KN95), dále používali dezinfekci a dodržovali rozestupy,“ říká za pořadatele Martin Cetkovský.

Na minulém týdnu se uskutečnil v Prostějově také první letošní reprezentační sraz širšího výběru vytrvalecké dráhové juniorské reprezentace. „Závodníci byli seznámeni na tomto srazu s nominačními kritérií na MSJ a MEJ a věnovali se převážně stíhacímu závodu družstev a madisonu, které se stanou klíčovými závody, kde bychom se chtěli pokusit o návrat nejen do evropské špičky,“ pokračoval reprezentační trenér juniorů pro vytrvalostní disciplíny Martin Cetkovský. „Je to zcela jistě nelehký úkol a běh na dlouhou trať, ale věřme, že společnými silami a touhou po vítězství se nám to podaří. Výběr juniorských reprezentantů si pak i mimo soutěž na prostějovských závodech zajede stíhací závod družstev,“ dodal Cetkovský.

FOTO Martin Cetkovský

Autor článku: Jaroslav Cícha