MTB

Český pohár Izomat v cross country startuje

Český pohár Izomat v cross country startuje

Český pohár v cross country odstartuje již tuto sobotu na šumavském Zadově. Po mnoha letech změnil hlavního partnera, firma Strabag nahradila společnost Izomat, proto seriál nese jméno IZOMAT MTB Cup. Stejně jako v minulých letech jsou všechny závody prestižního domácího seriálu zařazeny do kalendáře UCI jako podniky kategorie C1.

Za dveřmi je kromě Zadova i druhý závod, který se pojede v Brně o týden později. Organizátoři konečně dostali povolení k pořádání závodů od Ministerstva zdravotnictví, sportovci se tedy již mohou těšit jak si změří síly. Výjimka je ovšem pouze pro kategorie kadeti, kadetky, junioři, juniorky, muži U23, ženy U23 a Elitní kategorie mužů a žen. Sobotní program je ochuzený o start Masters a Expertů. Nedělní žákovský závod a minime cup dětí se s ohledem na opatření bohužel neuskuteční.

Závody se pochopitelně budou konat dodržení stanovených přísných hygienických podmínek MZ, ke startu budou vpuštěni pouze závodníci, kteří se prokáží PCR či antigenním testem. Organizátoři žádají všechny účastníky aby věnovali maximální pozornost zveřejněnému COVID protokolu a instrukcím k samotným závodům. Registrovat se musí všichni členové týmů a doprovody.

Trať na Zadově je již prakticky ze sta procent nachystána a dodělávají se poslední detaily. Předpověď počasí není sice ideální, ale na Zadově na rozdíl od SP v Novém Městě nehrozí bahno v takové míře.

Termíny Český pohár MTB XCO – IZOMAT MTB CUP 2021:

22. května: Zadov (UCI C1)

29. května: Brno (UCI C1)

26. – 27. června: Bedřichov (UCI C1)

31. července – 1. srpna: Hlinsko (UCI C1)

19. – 22. srpna: Harrachov – mistrovství ČR (UCI CN)

11. – 12. září: Město Touškov (UCI C1)

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha