MTB

ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu odstartuje 30. května!

ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu odstartuje 30. května!

V neděli 30. května v Machově odstartuje závodem Generali Česká pojišťovna Stolové hory seriál Prima CUP 2021.

Nejnáročnější trasa je rovněž součástí nejprestižnější české maratonské soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu. 

Závod bude podřízen aktuálním opatřením proti Covid-19, což bude mít za následek prokázání se povinným negativním testem, rozdělení startovních vlny po 30 osobách a nošením ochrany dýchacích cest v celém areálu. Dostupné nebudou ani sprchy po závodě. Omezen bude také systém vyhlášení, stravování a bufetů na trase závodu. 

Trasy závodu vedou do sousedního Polska po malebných lesních cestách, smrkovými lesy kolem pískovcových skal a chráněnou krajinnou oblastí Broumovsko. Odvážnější jezdci se podívají až do Parku Narodoveho Gór Stolowych v Polsku. Připraveny jsou tři náročné tratě. Trasa na 72 kilometrů přinese pěkné technické úseky a převýšení 2.580 m. Trasa na 42 kilometrů bude s 1.240 m co do náročnosti srovnatelná s jinými závody Prima Cupu podobné délky. Prima jízda měří 18 kilometrů a je určená začátečníkům, které čeká převýšení 580 m. V případě zákazu překročení hranic se závod uskuteční na 16 kilometrovém okruhu, kde trasa A absolvuje tři okruhy, trasa B dva okruhy a Prima jízda jeden okruh. 

Součástí závodů budou i dětské závody pro děti do 10 let, které se odehrají v areálu pod skokanskými můstky. 

V rámci seriálu odstartuje také soutěž O pohár IZS za podpory Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR. Soutěž je vypsaná pro složky Integrovaného záchranného systému a účast je zcela zdarma. 

Informace o seriálu naleznete na www.iprimacup.cz.

Autor článku: Filip Švestka