Silnice

Startuje Carla kriterijní liga 2021

Startuje Carla kriterijní liga 2021

Čeští silničáři mají nový závodní seriál. Jmenuje se Carla kriterijní liga 2021 a vyhovovat bude hlavně spurterum. Do loňského roku se kritérijní závody jezdily v rámci Českého poháru mládeže Techniserv, letos mají závodníci tedy dvě samostatné soutěže.

Generálním partnerem ligy se stala společnost Carla s. r. o., která je již od roku 1992 český výrobce čokolády ze Dvora Králové nad Labem. Soutěž se skládá ze šesti kritérií a do celkového pořadí se započítává všech šest závodů.

První závod ligy se koná již tuto sobotu v Táboře v areálu Komora. Vzhledem k pandemii Covid-19 jsou pořadatelé limitováni počtem startujících daných výjimkou od Ministerstva zdravotnictví. Tím se především v kategorii kadetů na mnoho závodníků nedostalo, proto komise mládeže rozhodla, že kadetům se nebude závod v Táboře započítávat do celkového pořadí ligy.

Seriál je vypsán pro mládežnické kategorie a ženy, vložený budou mít svůj závod i muži, kteří se v Táboře představí s téměř kompletní českou špičkou. Hledat favority je složité, ale jasné, že mezi ženami to budou závodnice Dukly Praha, mezi muži pak jezdci Elkov Kasper.

Závodit se bude pochopitelně za přísných hygienických opatření. Závodníci včetně personálu musí předložit potvrzení o negativním PCR či antigenním testu provedeném oficiálním odběrovým místem. Test nesmí být v době zahájení sportovní akce starší 48 hodin od odběru biologického vzorku. Ti, kdo prodělali nemoc COVID-19 nejpozději před 90 dny, nemusí test podstupovat, ale musí to prokázat lékařským nebo laboratorním potvrzením data od prvního pozitivního PCR testu.

Program Carla kritérijní ligy:

15. května: Tábor

5. června: Běkovice-Lašťany

17. července: Pardubice

28. srpna: Ostrava

5. září: Lovosice

11. září: Otrokovice.

Autor článku: Jaroslav Cícha