Silnice

Julia Kopecky zářila na N´Cupu ve Francii

Julia Kopecky zářila na N´Cupu ve Francii

Skvěle se předvedla na juniorském závodu Nations´Cupu s názvem Tour de Gévuadan Occitaine ve Francii teprve šestnáctiletá česká nadějná závodnice Julia Kopecky. V první etapě dojela devátá a ve druhém pátá a v celkové klasifikaci obsadila šestou příčku. Za to získala patnáct bodů do světového žebříčku a další dva za páté místo v etapě.

Závodu dominovala německá cyklistka Linda Riedmannová, která vyhrála obě etapy a celkově byla lepší o šest před Italkou Franceskou Baraleovou, Kopecky zaostala za vítězkou 1:33 a v pořadí mladých závodnic, jezdících mezi juniorkami prvním rokem, byla klasifikována třetí.

„Jsem velmi spokojená s výkonem jaký jsem předvedla, stejně tak se skvělým umístěním. Byl to první závod N´Cupu a k tomu první start v sezoně. Závod to byl profilově velmi náročný a z tohoto důvodu jsem šťastná jak se mi vyvedl,“ řekla Julia Kopecky, která jela v barvách nizozemského týmu Restore Cycling.

Konečné pořadí:

1. Riedmannová (Něm.) 3:51:33, 2. Baraleová (It.) +6, 3. van der Meidenová (Niz.) +31, 4. Ahtosalová (Fin.) +1:33, 5. Vinkeová (Niz.) +1:33, 6. Kopecky (ČR) +1:33.

FOTO Facebook závodu

Autor článku: Jaroslav Cícha