Silnice

Kritérium GP West Bohemia vyhrál Lührs před Fialou

Kritérium GP West Bohemia vyhrál Lührs před Fialou

Vítězem mezinárodních závodů Grand Prix West Bohemia, kritéria v areálu SK Rapid v Plzni se stal mezi juniory německý závodník Luis-Joe Lührs, spolu s ním vystoupili na stupně vítězů Matyáš Fiala jedoucí v týmu MIX cyklokros a a další německý závodník Benjamin Bood. V závodu kadetů byl nejlepší Adam Bittman z Kovo Praha.

Na startu juniorského závodu bylo 145 mladých cyklistů. „Především si mladí kluci zazávodili s mezinárodní konkurencí. Závod byl velice akční, neustále se nastupovalo se spurtech se vítězové dost prostřídali. Nikdo jednoznačně nedominoval. Byl to závod hlavně pro sprintery a z českých jezdců se ve velmi dobrém světle představili Matyáš Fiala z výběru cyklokrosu a dobře týmově jeli jezdci z TJ Favorit Brno v čele se Štěpánem Širokým,“ zhodnotil prakticky první závod sezony mladých závodníků český reprezentační kouš Tomáš Konečný.

Výsledk:

Junioři (55 km):

1. Lührs (Něm.) 20, 2. Fiala (MIX cyklokros) 13, 3. Bood 13, 4. Rottmann  (oba Něm.) 12, 5. Široký (TJ Favorit Brno) 12, 6. Groeneveld (Niz.) 12.

Kadeti (33 km):

1. Bittman (Kovo Praha) 13, 2. Rich. Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy) 11, 3. Ježek (Brilon Racing Team – MB) 11, 4. Kniha (Expres CZ Tufo Team Kolín) 6, 5. Tóth (Maď.) 5, 6. Král (Dukla Praha) 5.

FOTO Petr Dlask

Autor článku: Jaroslav Cícha