Silnice

Mistr ČR Ťoupalík třetí ve Slovinsku

Mistr ČR Ťoupalík třetí ve Slovinsku

Úřadující český šampion Adam Ťoupalík z celku Ekov Kasper potvrdil opět své spurterské kvality, když v podniku druhé kategorie kalendáře UCI GP Adria Mobil ve Slovinsku skončil na třetím místě. Po 182,2 kilometrech nestačil pouze na vítězného Marijna van den Berga z Nizozemí a Itala Filippo Fiorelliho.

Navázal tím na dvě pódiová umístění svého celku z předchozích dvou závodů, když třetí byl  Jiří Polnický v roce 2018 a druhý František Sisr v roce 2019. Do posledního šestikilometrového okruhu vjížděl celý peloton pohromadě. V něm se několik závodníků pokoušelo ujet, ale až do spurtu vydržela celá skupina pohromadě. Svou pozici si zde hlídal i Jakub Otruba a především Adam Ťoupalík.

„Od začátku jsme dnes jeli aktivně a byli jsme u všeho podstatného. Díky tempu, kterým jsem sjížděli skupinu v úniku jsme i slušně zredukovali peloton. V úplném závěru mi Kuba Otruba rozjel spurt, ale bohužel jsme se zařadil závodníka FDJ, který dal nakonec přednost svému kolegovi a trochu mě zavřel. I tak z toho bylo třetí místo, za které jsem dnes rád,“ popsal závěr závodu Adam Ťoupalík.

Výsledky:

1. van den Berg (Niz.) 4:23:04, 2. Fiorelli (It.), 3. A. Ťoupalík (ČR), 4.  Pithie (N. Zél.), 5. Per (Slovin.), 6. Kaczmarek (Pol.), …17. Otruba všichni stejný ča, 44. Kukrle +1:38.

FOTO Elkov Kasper

Autor článku: Jaroslav Cícha