Silnice

Machačová dojela v Leondingu druhá

Machačová dojela v Leondingu druhá

Úspěšné byly cyklistky Dukly Praha v zahajovacím silničním závodu sezony v Rakousku. V Leondingu to pro ženy bylo zároveň první kolo úvodního ročníku Rakouského poháru. Po 65 kilometrech slavila prvenství domácí Verena Eberhardtová, ale hned za ní spurtovala česká šampionka Jarmila Machačova.

„Byl to skvělý týmový výkon našich holek. Petra Ševčíková, Kateřina Kohoutková a Kristýna Burlová tvořily závod, neustále nastupovaly. V posledním kopci toho k úniku využila Machačová, která vyhrála všechny tři vrchařské prémie,ale dvě soupeřky ji ve sjezdu před cílem dojely a spurt měla lepší Eberhardtová. Čtvrtá navíc dojela Nicola Bajgerova a věkem ještě juniorka Anna Růžičková byla sedmá, ale první v kategorii U23.

Výborně se prezentoval i mladičky Karel Camrda z týmu Topforex ATT Investments, který skončil na čtvrtém místě, když zvítězil Rakušan Moran Vermeulen. Ten přijel do cíle s náskokem dvou vteřin před hlavním polem. V kategorii U23 byl Canrda druhý.

Výsledky:

Muži:

1. Vermeulen (Rak.) 2:56:11, 2. Benz, 3. Rapp  (oba Něm.), 4. Camrda (ČR) všichni +2.

Ženy:

1.Eberhardtová (Rak.) 1:52:31, 2. Machačova (ČR), 3. Erharterová (Rak.) obě stejný čas, 4. Bajgerova, …7. Růžičková (obě ČR) obě +8.

FOTO Milan Kadlec, Filip Bezděk

Autor článku: Jaroslav Cícha