MTB

Úvodní kolo ŠKODA Pražského MTB poháru se odkládá!

Úvodní kolo ŠKODA Pražského MTB poháru se odkládá!

Seriál volnočasových závodů horských kol v olympijském cross contry pro všechny věkové i výkonnostní kategorie cyklistů letos vstupuje do své deváté sezóny.

Během své historie si cyklus pražských závodů vytvořil početnou komunitu příznivců, prestiž, které se těší vítězové jednotlivých kategorií i osobitý styl v podobě dresů a ocenění unikátními uměleckými poháry s pražskou dlažební kostkou pro celkové vítěze. Loňský koronavirový ročník provázelo několik termínových přesunů reagujících na vývoj pandemie a už nyní je jasné, že termínové změny zasáhnou i letošní ročník.

Jak oficiálně oznámili pořadatelé seriálu, úvodní závod ŠKODA Pražského MTB poháru 2021 se z důvodu vládních opatření a následné prognózy pro nejbližší týdny odkládá na zatím neurčený termín.

Závod původně plánovaný na neděli 11. dubna měl být i premiérou nového závodního okruhu, který od podzimu vzniká v koridoru výseku vedení vysokého napětí a přilehlých stezkách v pražském Motole.  

„Aktuální vládní opatření související s pandemií nám neumožňují uskutečnit úvodní kolo ŠKODA Pražského MTB poháru ve svém zavedeném formátu. Musíme tedy plánovaný závod přesunout na jiný, pozdější termín, který určíme až v návaznosti na vývoj situace i možnosti, které bude kalendář závodů nabízet abychom nebyli v přímé kolizi s dalšími podniky horských kol,“ upřesňuje manažerka Jarka Krakovičová z pořádajícího týmu SK Cyklistů Praha NUTREND Specialized a s úsměvem dodává: 

“Bude zajímavé, jaký pohár s pražskou dlažební kostkou letos vymyslí kreativně umělecké jádro našeho pořadatelského týmu. V minulém roce jsme měli pohár ve formě kostky v kleci, která symbolizovala ovlivnění sportu koronavirem, pro letošní rok se tak přímo nabízejí dvě kostky v kleci…“   

ŠKODA Pražský MTB pohár má zajímavou organizační koncepci na které se podílí několik pražských klubů. Generálním pořadatelem a zastřešujícím gestorem soutěže je tým SK Cyklistů Praha NUTREND SPECIALIZED, který spolupracuje s týmy SK VELO Praha, CALABRONE, ADASTRA Cycling Team a KBELY Cycling Team na zajištění jednotlivých kol soutěže. Týmy udržují své závodní tratě a bike parky na kterých se závody jezdí pro celoroční trénink a volnočasové užívání. Dlouhodobou snahou pořadatelů seriálu je také legalizovat využívané cyklistické trasy v Praze pro celoroční využití početné cyklistické komunity, kterou Hlavní město disponuje. 

Termíny závodů ŠKODA Pražský MTB pohár 2021:
neděle   11.4.   Motol – přesunuto na zatím neurčený termín

sobota     1.5.   Kbely
neděle     2.5.   Beckov
sobota  19.6.    Zličín – Přebor Prahy
neděle  20.6.    Zličín
sobota  11.9.    Libuš
neděle  12.9.    Motol – Akademické Mistrovství České republiky 2021

Autor článku: Filip Švestka