Členové ČSC zvoleni ve volbách do UEC

Členové ČSC zvoleni ve volbách do UEC

Na dnešním virtuálním kongresu Evropské cyklistické unie (UEC) byl na čtyřleté období 2021 – 2025 zvolen Ital Enrica Della Casa prezidentem federace. A uspěli i čeští kandidáti. Mezi desítkou kandidátů do řídícího výboru UCI uspěl prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek, generální sekretářka ČSC Jaroslava Krakovičová byla zvolena jako delegát s právem volebním do kongresu UCI za UEC.

Enrico Della Casa byl zvolen aklamací, protože byl jediný kandidát. Dále byli zvoleni také členové správní rady UEC, kterými se stali Katarína Jakubová (SR), Natalija Cylinská (Běl.),  Alexander Gusjatnikov (Rus.), Henrik Jess Jensen (Dán.), Dragomir Kouzov (Bul.) a Delmino Albano Magalhães Pereira (Port.).

Petr Marek se zúčastní Kongresu UCI, který se uskuteční 24. září a bude na něm kandidovat do Výkonného výboru UCI. Prezident ČSC má více než třicetileté zkušenosti v mnoha oblastech cyklistiky a pokud by byl zvolen do řídícího výboru UCI, bude jistě platným členem tohoto orgánu UCI.

Ohledně delegátů s právem volebním na kongresu UCI za UEC bylo voleno 15 osob. Delegát UEC na kongresu UCI se má řídit závěry kongresu UEC, zastávat názorový proud evropské federace, volit a schvalovat dle agendy Kongresu UCI.

„Pro mě osobně je to zcela nová „funkce“ a vzhledem k tomu, že volby byly tuto sobotu, tak i velmi čerstvá bez zásadnějších zkušeností. Kongres UCI, na kterém bych již měla být jako delegát UEC, (snad) proběhne letos v září v Belgii. Jako delegát UEC na Kongresu UCI budu zejména zastupovat UEC v elektorátu UCI, takže hájit zájmy UEC a evropské cyklistiky obecně. Nicméně doufám, že budu mít rovněž možnost alespoň částečně prosazovat a zviditelňovat zájmy české cyklistiky,“ řekla Jaroslava Krakovičová.

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Doporučené