Silnice

Start silniční sezony se posouvá

Stejně jako v minulém roce koronavirová pandemie citelně zasahuje do cyklistického kalendáře. Ta domácí silniční ještě ani neodstartovala a již se závody překládají a ruší. Je jisté, že sezóna nezačne tak, jak bylo naplánováno. Úvodní závod sezony – VC Hlohovce již pořadatel bohužel musel zrušit.

V plánovaném termínu neodstartuje ani prestižní Škoda Cup. První závod seriálu se měl jet 28. března na trase Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš, pořadatel TJ Favorit Brno již oznámil ale změnu. Závod byl přesunut na 17. dubna a uskuteční se v opačném gardu než tomu bylo v posledních ročnících. Start a cíl závodu bude Brně.

Z dubnového termínu (18. dubna) se také přesouvá druhý díl Škoda cupu v Kyjově. Nový termín je stanoven na 13. června, týden před plánovaným národním šampionátem, který se uskuteční na Slovensku.

Ještě hůře je na tom bohužel mládežnický sport. Dle platných vládních nařízení je nadále zakázaný a z tohoto důvodu byly závody v Soběslavi (10. dubna) a Zbraslavi (11. dubna)  odloženy zatím bez náhradního termínu. Závody v Kyjově se uskuteční v termínu 12. a 13. června.

Již nyní je jisté, že v původním termínu se neuskuteční ani Závod míru juniorů, pořadatel a Český svaz cyklistiky zatím čekají na potvrzení nového termínu ze strany Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Všichni zainteresovaní však pevně doufají, že se situace zlepší a mládežníci by mohli závodit od května.

FOTO Jan Brychta