ČSC

Třetí díl ŠKODA eCUP 2021 zavede jezdce na Tourmalet

Třetí díl ŠKODA eCUP 2021 zavede jezdce na Tourmalet

Nejtěžší závod seriálu virtuálních cyklistických závodů ŠKODA eCUP 2021 je tu. Ve čtvrtek 4. března na jezdce čeká třetí díl nazvaný Tourmalet. ŠKODA eCUP je ucelený seriál závodů, který je v historii Českého svazu cyklistiky prvním Českým pohárem v e-sportu a koná se na platformě ROUVY. Seriál bude zakončen oficiálním mistrovstvím ČR v e-cyklistice 2021 25. března.

Čtvrteční klání je sice dlouhé jen 18,08, ale startující na trati neodpočinou ani metr. Od startu až do cíle se stoupá. Průměrný náklon je sedm stupňů, nejprudší pasáž má sklon 12 stupňů a celkem startující čeká převýšení 1335 metrů. Vzhledem k současné situaci s koronavirovou pandemií a opatřením vlády bude tentokrát v pražském studii jediný účastník, kterým bude Nikola Nosková (SD Worx).

Přihlášeni jsou do závodu mužů oba bratři Adam a Jakub Ťoupalíkovi (Elkov Kasper) a z jejich týmu zasáhne do bojů i Matěj Zahálka, všichni tři v ŠKODA eCUP 2021 zažijí svoji premiéru. Zajímavostí závodu bude jistě i start trojnásobného evropského šampiona z bodovačky a účastníka loňského světového šampionátu v tomto cyklistickém odvětví, polského jezdce ve službách týmu TUFO PARDUS Prostějov, Wojtka Pszczolarského. Zatím nejistý je start vedoucího jezdce seriálu Daniela Turka (Team Felbermayr – Simplon Wels), který absolvuje další ze závodů ve středu. Přihlášený je, ale zda pojede i na Tourmalet se rozhodne až na poslední chvíli.

Z juniorů bude na startu Štěpán Telecký z Favoritu Brno, ale hlavně vedoucí Matyáš Vondráček z Rouvy Specialized Cycling Team (105 bodů) a René Zoaitter z SportRaces Cycling Teamu (95), kteří se poperou o celkové průběžné vedení a o přímou nominaci na republikový šampionát.

Mezi ženami nebudou chybět dvě dosud nejlepší Hanka Runtová (SportRaces Cycling Team) i Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers MTB), které mají na kontě zatím shodně jedno prvenství a jedno druhé místo. Silnou dvojici Jarmila Machačová a Petra Ševčíková vysílá do boje Dukla Praha, ale vzhledem k profilu tratě je ale největší favoritkou zcela jistě Nosková.

„Opět se schází velice silná konkurence. Kdo zrovna nezávodí, tak možnost jet vítá. Pro každého startujícího je to dobrá imitace závodního tempa,“ zdůrazňuje český reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Start závodu je v 18:00.

Pořadí po dvou závodech:

Muži:

1. Turek (Team Felbermayr – Simplon Wels) 60, 2. Otruba            60, 3. Petr Kelemen 51, 4. Neuman 45, 5. Schlegel (všichni Elkov Kasper) 45, 6. Řeha (TUFO PARDUS Prostějov) 39.

Ženy:

1. Štěpánová (Maloja Pushbikers MTB) 105, 2. Runtová (SportRaces Cycling Team) 105, 3. Krtičková (HSK Cycling team) 55.

FOTO Tomáš Konečný

Autor článku: Jaroslav Cícha