Silnice

Průvodce bezpečnosti jezdců na silničních akcích

Průvodce bezpečnosti jezdců na silničních akcích

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) dnes vydala průvodce bezpečnosti jezdců na silničních akcích pro muže a ženy. Tento dokument, zaměřený hlavně na organizátory, týmy a jezdce, poskytuje vysvětlení nových opatření platných od roku 2021.

Tato opatření byla oznámena dne 4. února poté, co byla přijata Radou pro profesionální cyklistiku (PCC) a Řídícím výborem UCI jsou součástí globálního plánu pro bezpečnost jezdců, který byl oznámen v roce 2020. Tato opatření, podrobně vysvětlená ve vydané příručce, ukazují na absolutní potřebu bezpečnosti jezdců a povinnost našeho sportu jít veřejnosti příkladem.

„Děkuji různým odvětvím silniční cyklistiky za jejich účast na vývoji opatření na ochranu. Všechna tato opatření zvýší bezpečnost silniční cyklistiky, hlavně pro samotné jezdce,“ prohlásil prezident UCI David Lappartient. „Bezpečnost jezdců a jezdkyň byla vždy prioritou CPA,“ uvedl její prezident Gianni Bugno. „A plně podporujeme rozhodnutí, která byla přijata na posledním zasedání řídícího výboru UCI“ dodal.

Autor článku: Jaroslav Cícha