Daniel Turek vítězem virtuálního exhibičního závodu v Radotíně

Daniel Turek vítězem virtuálního exhibičního závodu v Radotíně

Favorizovaný Daniel Turek (Team Felbemayr – Simplon Wels) potvrdil své přechozí výkony a ovládl poslední z celkem třídílné série virtuálních závodů Kolo pro život. Ten poslední závod, který se kromě obýváků, garáží, balkónů a ložnic po celém světě mimo jiné odehrával i ve Ski&Bike Centru Radotín, měl název Virtual KPŽ – Znojmo ŠKODA AUTO.

Na 27 km dlouhé trati, která měla start na znojemském náměstí, si skvělý silničář Turek pod dohledem televizních kamer dokázal poradit se všemi soupeři a časem 35:47,3 porazil v mocném finiši o šest vteřin Jaromíra Skálu z týmu ROUVY Specialized Cycling Team.

„Nevěděl jsem, jaký je Jára špurter, v posledním kilometru jsme oba čekali, ale pak jsem zkusil zrychlit a naštěstí to stačilo,“ řekl chvíli po dokončení závodu Dan Turek. „Jelo se mi docela dobře, ale až budu za dvě hodiny doma, tak to asi trochu pocítím. Ale super zážitek,“ dodal vítěz. Mladý strakonický závodník Jaromír Skála výkon svého dnešního přemožitele ocenil. „Jeho nástup v polovině závodu jsem sotva zachytil, cítil jsem, že tahám za kratší nit. Před cílem za to vzal a na to už jsem neměl odpověď,“ řekl Skála v rozhovoru těsně poté, co projel virtuálním cílem.

Ze svého obýváku se do závodu zapojila taky rychlobruslařka Martina Sáblíková. Sotva týden po skončení rychlobruslařské sezóny předvedla skvělý cyklistický výkon a pochvalovala si, že ve virtuálním pelotonu se kolem ní míhala i jí známá jména. „Super závod. Mě kopce celkem jdou,“ usmívala se vítězka ženské kategorie, která závod na trenažeru dokončila v čase 40:42,9.

FOTO Rouvy

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Doporučené