Dráha

V Motole se uskuteční dráhový šampionát, pokud dostane výjimku

V Motole se uskuteční dráhový šampionát, pokud dostane výjimku

Ve dnech 8. – 10. února by se v pražské hale v Motole mělo uskutečnit přesunuté mistrovství České republiky – Škoda Český pohár 2021. V tuto chvíli probíhá posuzování žádosti o udělení výjimky pro pořádání této akce. Žádost předložil ČSC prostřednictvím Národní sportovní agentury k posouzení hlavní hygieničce ČR.

„Pokud se vše podaří, tak závod bude v každém případě bez diváků, pouze s nejnutnějším personálem a za dodržení všech hygienických podmínek. Definitivní potvrzení bude až po schválení a udělení výjimky.

I když situace se závody je díky covidové pandemii složitá, dráha se nevzdává a body do UCI rankingu potřebné ke kvalifikaci na Světové poháry a mistrovství světa usiluje. V šampionátu, který se měl uskutečnit v prosinci loňského roku, budou na programu kategorie vytrvalců elite mužů, žen a vybraných juniorů a juniorek.

Propozice najdete na: https://data.ceskysvazcyklistiky.cz/kalendar/zavod…

Česká televize bude přítomna a připraví třicetiminutový sestřih, takže o to nejdůležitější ze šampionátu nepřijdete. O medaile budou ženy a juniorky bojovat v závodech v eliminačním závodu, madisonu, omniu a muži s vybranými juniory v eliminačním závodu, bodovacím závodu jednotlivců, stíhacím závodu  jednotlivců, stíhacím závodu družstev a v omniu.

Autor článku: Jaroslav Cícha