Legendární Jiří Ježek vstoupil do Síně slávy ŠKODA Pražského MTB poháru!

Legendární Jiří Ježek vstoupil do Síně slávy ŠKODA Pražského MTB poháru!

Světová pandemie zabránila pořadatelům ŠKODA Pražského MTB poháru uskutečnit závěrečný slavnostní večer roku 2020. Unikátní poháry s pražskou dlažební kostkou obdrželi vítězové poštou a jejich jména budou zdobit obří pohárovou trofej, stejně jako tomu je v případě pohárových vítězů minulých ročníků.

Tím ale vyhlašování roku 2020 nekončí. Jak velí tradice pražské soutěže v olympijském cross country horských kol pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem, pořadatelé udělují ještě další, prestižní ceny pro „objev roku“, „trenéra roku“ a osobnost, která bude uvedena do Síně slávy ŠKODA Pražského MTB poháru.

Uvedené ceny pro rok 2020 získávají:

Objev roku: Daniel Kovář

Trenér roku: Jiří Štěpáník

Síň slávy: Jiří Ježek

Objevem roku 2020 je začínající nadšený cyklista Daniel Kovář z týmu Expres cz. Tufo Team Kolín. Malý Daniel dominoval startovnímu poli kategorie jezdců 5 – 6 let a v konkurenci 46 jezdců dokázal zvítězit ve všech pohárových závodech.

Cenu Trenér roku, každoročně uděluje Viktor Zapletal, trenér českého reprezentačního týmu horských kol a mimo jiné i osobní trenér olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a paralympijského vítěze Jiřího Ježka. Uznávaná trofej míří tento rok do pražské Dukly a získává jí mladý trenér bikové skupiny dětí a mládeže Jiří Štěpáník. Jeho tým žáků a kadetů v průběhu celého roku obsazoval přední příčky na nejvyšších českých závodech nejenom horských kol. Svůj výkonnostní progres pak svěřenci Jirky Štěpáníka dokázali zúročit i v nejdůležitějších závodech, mistrovství republiky horských kol, ale také na silnici, dráze a v cyklokrosu.

Do Síně slávy vstupuje další z legend české a světové cyklistiky. K trenérovi Pavlu Vršeckému, mnohonásobné světové medailistce Bohunce Lomové, cyklokrosařovi Miloslavovi Kvasničkovi a legendárnímu komentátorovi Jindřichu Pulmanovi se přidává šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa, čtyřnásobný vítěz světového poháru, mistr Evropy, držitel světového i paralympijského rekordu ve stíhacím závodě na dráze a nejúspěšnější handicapovaný cyklista světové paralympijské historie, Jiří Ježek.

Foto: Michal Červený

Zdroj: TZ SKC Praha

Autor článku: Filip Švestka

Související

Doporučené