Kalendář na rok 2021

Kalendář na rok 2021

Cyklistický kalendář na rok 2021 má celou řadu vrcholů, ale tím hlavním jsou zcela jistě olympijské hry v Tokiu, které se uskuteční od 23. července do 8. srpna. Český svaz cyklistiky vydal průběžnou verzi kalendáře v níž mohou nastat drobné korekce. Kalendář se bude pravidelně aktualizovat a případně doplňovat. Naleznete v něm jak české závody, tak mistrovství Evropy, mistrovství světa, Světové poháry a již zmíněné olympijské hry.

Složit kalendář je náročný proces, protože je potřeba, pokud je to možné, skloubit jej tak, aby se závody v jednotlivých odvětvích pokud možno nekryly. Jednotlivé disciplíny kalendáře skládají příslušné komise.

Silniční Škoda Cup pro elitní kategorii má sedm závodů, stejný počet závodů obsahuje i Techniserv Cup pro mládež a ženy a tyto kategorie mají také nově sedm závodů Kritérijní ligy. Společný šampionát českých a slovenských jezdců na silnici se v roce 2021 uskuteční na Slovensku. Mistrovství Evropy je na programu 8. – 12. září v italském Trentu, mistrovství světa se pojede 19. – 26. září v Belgii. Závod míru juniorů se tradičně pojede v květnu,  Závod Míru U23 Grand Prix Jeseník (Ncup U23) 3. – 6. června, Czech Tour je na programu od 19. do 22. srpna. Závod žen Gracia (2.2) má termín 29. dubna až 2. května a Tour de Feminin (2.2) 8. – 11. srpna.

Světový juniorský šampionát na dráze se pojede 5. – 9. dubna v Káhiře v Egyptě a o světové medaile se bude bojovat 13. – 19. října v turkmenistánském Ašchabadu. Mistrovství Evropy na horských kolech uvidí 8. – 11. července Novi Sad v Srbsku a světový šampionát 25. – 29. srpna italské Val di Sole. MS v maratonu je v plánu 2. října v Isla d Elba v Itálii. Prestižní Strabag Cup má v kalendáři šest podniků.

O první medaile na mistrovství světa nadcházejícího roku budou bojovat cyklokrosaři 30. – 31. ledna v Ostende v Belgii. Sálovci budou o medaile usilovat na mistrovství světa 29. – 31. října ve Stuttgartu a bikrosaři mají svůj vrchol v podobě MS na programu 17. – 22. srpna v nizozemském Papendalu.

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Doporučené