Open Cycling Academy rozšiřuje svůj realizační tým

Open Cycling Academy rozšiřuje svůj realizační tým

Cyklistická akademie Open Cycling Academy OCA na Jižní Moravě výrazně posiluje a od roku 2021 spouští unikátní projekt, věnující se silniční i horské cyklistice pro veřejnost všech věkových skupin. Velkým oživením je příchod bývalého vedoucího trenéra sportovního centra mládeže TJ Favoritu Brno  Lukáše Petra, který má s péčí o závodníky bohaté zkušenosti.

„Lukášův příchod mě velmi těší, v minulosti jsme již spolupracovali, nyní hodláme společně rozvíjet značku OCA, které máme oba co nabídnout ze svého oboru,“ vyjádřil spokojenost zakladatel týmu Aleš Řehoř.

„Chci dělat cyklistiku pro radost, pro děti, pro lidi. Základem je dobrá nálada a spokojenost našich členů. Akademie staví jednak na výchově dětí s primárním zaměřením na MTB a dále na silniční amatérské i závodní cyklistice pro dorost a dospělé, včetně veteránů. Aleš zaštítí testování a funkční vyšetření cyklistů, já se pak o ně se svým týmem postarám ve všem ostatním. Jde o společné tréninky, organizaci virtuálních i reálných závodů, pořádání školení trenérů a škol jízdy na MTB. Navázali jsme též spolupráci s Fakultou sportovních studií. Setkávat se budeme též naší klubovně s showroomem a na závodech,“ představil budoucí podobu OCA nový sportovní ředitel Lukáš Petr.

O chod týmu Akademie se bude i nadále starat trenér Ondřej Pavelka, Jana Daňková zajistí výživové poradenství pro členy, kondiční cvičení a masáže a  fyzioterapeutka Klára Vomáčková, bude dohlížet na zdraví našich členů, aby mohli naplno využít svůj potenciál. Background podporu týmu bude doplňovat Sabina Švestková. Kvalitu tréninků budou zajišťovat specialisté jednotlivých oborů. Nový směr OCA ocenili i dva nejlepší silničáři na českých silnicích Vojtěch Řepa (bronzový z letošního ME U23 na silnici – Topforex Lapierre) a Dominik Neumann (vítěz ČP 2019 – Elkov Kasper), kteří prošli Favoritem Brno pod vedením Lukáše Petra.

„Když jsem poprvé zaslechl o plánovaném spojení Aleše s Lukášem, udělal se mi úsměv na tváři. Oba dva měli a stále mají na vývoji mé kariéry obrovský vliv. Pod Lukášem jsem rostl v mládežnických kategoriích ve Favoritu a s Alešem od té doby až dodnes spolupracuji na sledování mé dlouhodobé výkonnosti. Tito dva zmiňovaní žijí pro cyklistiku a pro cyklisty samotné. Plány a vize, které si stanovili, nejsou malé, ale já se už teď strašně těším, až budu moci s OCA vyrazit na společný trénink a kávičku.“ hodnotí Vojtěch Řepa projekt OCA.

„S cyklistikou jsem začínal ve Favoritu Brno a mnoho let jsem strávil pod vedením Lukáše. Během té doby jsem se naučil základům jak silniční tak dráhové cyklistiky a všemu co se cyklistiky týká. Díky kvalitnímu přístupu od Lukáše a jeho podpůrného týmu jsem tak získal pevné základy pro další roky mojí kariéry. Dodnes jsme společně v kontaktu a rád slyším, že se vrhl do projektu, který podporuje českou cyklistiku,“ dodává Dominik Neumann.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Doporučené