Cyklokros

Cyklokrosový Toi Toi Cup bude pokračovat

Cyklokrosový Toi Toi Cup bude pokračovat

Po delší pauze bude seriál Toi Toi Cupu v cyklokrosu pokračovat. Vedení cyklokrosové komise se podařilo vyjednat výjimky k pořádání mezinárodních akcí v době výjimečného stavu. Žádost Národní sportovní agentury po náročném vyjednávání na základě výjimky Ministerstva zdravotnictví, schválila hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová pro pořádání čtyř závodů v Rýmařově, Jičíně, Čáslavi a Kolíně.

„Pojedou se pouze závody elitních kategorií mužů, žen, juniorů a juniorek. Vše pochopitelně za přísných hygienických opatření,“ řekl s úlevou předseda cyklokrosové komise Petr Balogh.

Je tedy jasné, že o medaile na domácím šampionátu Kolíně 12. prosince pojedou pouze juniorky a junioři. „Až se situace rozvolní, tak počítáme s uspořádání dalších závodů pro mládežnické kategorie,“ pokračoval Balogh. Komise cyklokrosu schválila nový rozpis seriálu Toi Toi Cupu a bude usilovat o možnost mistrovských závodů mládežnických kategorií v rámci mistrovství ČR, které se uskuteční 9. ledna příštího roku v Jabkenicích.

Závody se však budou moci uspořádat za velice přísných hygienických opatření. Na každý závod bude muset mít každý ze startujících negativní test na Covid-19. Možnost přihlášek na závod v Rýmařově je do pondělí 16. listopadu do 12:00.

Oproti zvyklostem dochází k řadě změn v organizaci závodu, ty nejdůležitější jsou následující:

•Vzhledem ke snížení počtu startujících kategorií došlo k úpravě časového harmonogramu, viz rozpis pohárové soutěže.

•Parkoviště závodu musí být umístěno mimo závodiště.

•Kancelář závodu bude umístěna mimo areál ve venkovním prostředí. Výdej čísel bude probíhat pro každou kategorii zvlášť, dle časového harmonogramu viz rozpis pohárové soutěže.

•Každý závodník musí v kanceláři závodu předložit potvrzení o provedení PCR testu s negativním výsledkem, ne starší než 48 hodin od odběru pro tuzemské závodníky (72 hodin pro zahraniční závodníky) a selfreporting formulář, který lze stáhnout z našich webových stránek a musí jej kromě závodníků předložit i všichni členové doprovodu. Bez předložení těchto dokumentů nemůže být závodník puštěn na start závodu.

•V průběhu závodu dané kategorie se v prostoru závodiště nesmí pohybovat závodníci ostatních kategorií. Je třeba dodržet maximální počet 160 osob na závodišti.

•Bezprostředně po skončení závodu každé kategorie se uskuteční vyhlášení vítězů. Vyhlášení vítězů proběhne bezkontaktně. Poté musí závodníci proběhlého závodu areál opustit, aby mohla závodit další kategorie.

Upřesněný program dalších závodů Toi Tou Cupu do konce roku 2020:

17. listopadu: Rýmařov (C2)

22. listopadu: Jičín (C2)

5. prosince: Čáslav (C2)

12. prosince: Kolín (C2), mistrovství ČR juniorů a juniorek.

Více informací naleznete na http://www.cyklokros.cz/cz/cyklokros-cz/aktuality/1285-zavody-toi-toi-cupu-jsou-povoleny

Autor článku: Jaroslav Cícha