Dráha

Druhý den dráhového ME Češi bez úspěchu

Druhý den dráhového ME Češi bez úspěchu

Po stříbrném vstupu na evropském dráhovém šampionátu v týmovém sprintu dnes naši jezdci při svých startech neuspěli. Dvojice sprinterů Martin Čechman a Jakub Šťastný skončila v Plovdivu ve čtvrtfinále. Šťastný nestačil na Němce Maximiliana Levyho, mistra Evropy jezdců kategorie U23 Čechmana předčil Vasilijus Lendel z Litvy.

Ve scratchi dojel Daniel Babor patnáctý, zvítězil Portugalec Iuri Leitao, který jako jediný dokázal získat kolo náskoku a po stříbru ze středečního vylučovacího závodu získal kov nejcennější. Český jezdec byl v průběhu závodu velmi aktivní, nechyběl v žádném z úniku v první polovině jízdy, ale v závěru na nejlepší nestačil. Vylučovací závod žen měla jet původně Kateřina Kohoutková, která však na ME neodjela pro problémy s kolenem. „Petra Ševčíková by jela každý den, a tak jsme zátěž rozdělili a do boje dnes vyslali Machačovou, která tuto disciplínu prakticky nejezdí,“ řekl reprezentační kouč Milan Kadlec.

Výsledky:

Ženy:

Vylučovací závod:

1. Barkerová (Brit.), 2. Barbieriová (It.), 3. Martinsová (Port.), …13. Machačová (ČR).

Stíhací závod družstev:

Finále: Británie (Knightová, Archibaldová, Kennyová, Evansová) 4:13,632 – Itálie (Alziniová, Balsamová, Consonniová, Guazziniová) 4:33,833, o 3. místo: Ukrajina (Nahirná, Klimčenková, Bodnarová, Birjuková) 4:37,341 – Španělsko 4:37,341.

Muži:

Scratch:

1.Leitao (Port.), 2. Gladyš (Ukr.), 3. Wood (Brit.), …15. Daniel Babor (ČR) všichni -1 kolo.

Stíhací závod družstev:

Finále: Rusko (Dubčenko, Gonov, Berseněv, Jevtušenko) 3:54,677 – Itálie (Lamon, Moro, Milan, Umbri) 3:54,787, o 3. místo: Švýcarsko (Omhof, Vitzthum, Ruegg, Bieler) 3:55,051 – Bělorusko 4:00,372.

FOTO Martin Straka

Autor článku: Jaroslav Cícha