Cyklokros

Dvacítka českých cyklokrosařů pojede na ME

Dvacítka českých cyklokrosařů pojede na ME

Aktualizováno: na základě rozhodnutí UEC nebudou na ME soutěžit juniorské kategorie. Text článku ponecháváme v původním znění.

Na evropském cyklokrosovém šampionátu, který se uskuteční 7. – 8. listopadu v nizozemském Rosmalenu se představí dvacítka českých reprezentantů. Nejvíce Čechů bude na startu závodu juniorů, kde o medaile bude bojovat sedmička našich nadějí. Naopak v elitních kategoriích mužů i žen bude mít český cyklokros jen dvojnásobné zastoupení.

Reprezentační kouč Petr Dlask se bude muset obejít bez Tomáše Kopeckého, který nebude startovat pro přetrvávající problémy se zády. Nejvíce sází na juniory a juniorky. „To by měly být kategorie, které z mého pohledu mají největší šance uspět a udělat dobré výsledky. Spokojen budu se ziskem jakékoliv medaile. Nejblíže podle výsledků a výkonů v sezoně k ní mají junioři Matyáš Kopecký a Matěj Stránský, ale i další mladí umějí zajet velké závody. Mezi juniorkami se jeví velmi dobře Julie Kopecká s Kateřinou Hladíkovou a velký potenciál ukázal i úspěšná bikerka Aneta Novotná,“ řekl Petr Dlask.

Do Rosmalenu odjíždí výprava ve čtvrtek, v sobotu budou závodit muži U23, ženy elite a junioři, v neděli budou o medaile bojovat juniorky, muži elite a ženy U23.

Česká nominace:

Junioři:

Matyáš Kopecký, Matěj Stránský, Pavel Jindřich, Adam Seeman, Tomáš Doležal, Matyáš Fiala, Václav Dostál.

Juniorky:

Julie Kopecká, Kateřina Hladíková, Aneta Novotná, Kristýna Zemanová.

Muži U23:

Šimon Vaníček, Jakub Říman.

Ženy U23:

Elizabeth Ungermanová, Tereza Vaníčková.

Muži elite:

Michael Boroš, Daniel Mayer.

Zeny elite:

Pavla Havlíková, Karla Štěpánová, Nikola Bajgerová.

FOTO Petr Hofbauer

Autor článku: Jaroslav Cícha