Silnice

Kaňkovský uzavřel sezonu druhým místem na Slovensku

Kaňkovský uzavřel sezonu druhým místem na Slovensku

Závěr silniční sezony obstaral závod Visegrad4 na slovenském území, ve kterém Alois Kaňkovský z Elkov Kasper nestačil pouze na polského mistra Stanislawa Aniolkowského. Třetí skončil spolujezdec vítěze z týmu CCC Development Team Karol Wawrzyniak.

Do litní desítky se dostali další čtyři Češi. Čtvrtý skončil Petr Fiala (AC Sparta Praha), sedmý Dominik Neuman (Elkov Kasper) a na osmém a devátém místě dojeli jezdci AC Sparta Praha Jan Stöhr a Denis Rugovac.

Elkov Kasper nastoupil do posledního závodu sezony pouze v pěti lidech, na startu se sešlo pouze 41 závodníku. Na 150 km dlouhé trati, která byla úplnou rovinou, tak bylo k vidění pouze osm týmů. Prvních třicet kilometrů přišlo několik úniků, které ale nebyly úspěšné. Na čele se poté objevil osamocený Matej Bellan z Dukly Banská Bystrica, který dosáhl na dvouminutový náskok. V sólu ale vydržel pouze do 76 kilometru, kdy ho pohltil peloton a do úniku se pustila sedmička jezdců i s vítězem Škoda Cupu Matějem Zahálkou (Elkov Kasper).

Složení této sedmičlenné skupiny však nevyhovovalo týmu Elkov Kasper, a tak znovu pracoval na čele pelotonu. Skupina byla následně opět dostižena, načež přišel poslední únik dne se čtveřicí jezdců. Ani ten však nevydržel, a tak čtyři kilometry před cílem mířil peloton do závěrečného spurtu.

V něm nakonec zvítězil mistr Polska Aniolkowski, když přespurtoval Kaňkovského. „Kluci celý den tahali a odvedli výbornou práci. Ostatní týmy nechaly víceméně vše jen na nás. Tím, že jsme byli pouze v pěti, tak Michal Schlegel s Matějem Zahálkou primárně likvidovali úniky a Michael Kurkle s Dominikem Neuman měli za úkol mi rozjet spurt. Vsadili jsem na jednu kartu a do spurtu jsem šel už na 200 m, tak abych nezůstal zavřený v poslední zatáčce. Na konec to nedalo tak o tři centimetry, přesto jsme rád za druhé místo,“ popsal poslední letošní závod Alois Kaňkovský.

Sezona 2020 je tak u konce, když nedělní závod Visegrad4 v Brně byl zrušen.

Výsledky:

1. Aniolkowski (Pol./CCC Development Team) 3:13:39, 2. Kaňkovský (Elkov Kasper). 3.   Wawrzyniak (Pol./CCC Development), 4. Fiala (AC Sparta Praha), 5. Papierski (Pol./CCC Development Team), 6. Janiszewski (Pol./Voster ATS Team), 7. Neuman (Elkov  Kasper), 8. J. Stöhr, 9. Rugovac (oba AC Sparta Praha), ..11. Kalojíros (AC Sparta Praha)

FOTO Elkov Kasper

Autor článku: Jaroslav Cícha