Silnice

Vaníček ovládl etapový závod Trnava Tour

Vaníček ovládl etapový závod Trnava Tour

Muži ČEZ Cyklo Teamu Tábor a junioři Dukly Praha byli velmi úspěšní o uplynulém víkendu na Slovensku v etapovém závodu Trnava Tour, který byl zařazen do Slovenského silničního poháru. Závod se skládal ze tří etap a po konci té závěrečné se z celkového prvenství radoval Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo Teamu Tábor, třetí skončil v konkurenci 127 závodníků Jakub Kuba z Dukly Praha, který se zároveň se stal nejlepším juniorem závodu.

Rozhodovalo se v poslední etapě, dlouhé 120 km. Byly v ní vypsány tři rychlostní a čtyři vrchařské prémie a Vaníčkovi se podařilo zvítězit v pěti z těchto prémií, což mu vyneslo dres nejlepšího vrchaře a vítězství v bodovací soutěži. „Celý tým rozjel cílový spurt pro Šimona, který tím získal v etapě druhé místo, ale celkově se posunul na první a získal žlutý trikot. V nadcházejícím týdnu čeká závodníky soustředění na Šumavě a tím finalizují přípravu na mistrovství ČR v silniční cyklistice, které se bude konat na Slovensku na konci června,“ řekl trenér týmu Michal Bednář.

„Do poslední etapy jsme nastupovali s cílem posunout se v celkovém pořadí. Kuba byl před etapou čtvrtý, Muroň šestý, ale rozdíly byly minimální. Nakonec se to podařilo, protože Kuba se posunul na celkové třetí místo,“ popsal trenér Dukly Praha František Trkal.

„S vystoupením týmu jsem byl velice spokojen. Každý den jsme byli na pódiu, uspěli jsme i v celkovém pořadí a dalších dílčích soutěžích. A to jsme junioři. Byl to z naší strany velmi vydařený závod a věřím, že na to navážeme v dalších startech,“ dodal Trkal.

Autor článku: Jaroslav Cícha