DHI

3. závod ČP ve sjezdu horských kol v Rokytnici n/J. 

3. závod ČP ve sjezdu horských kol v Rokytnici n/J. 

Uplynulý víkend se v bike parku Rokytnici nad Jizerou uskutečnil třetí závod Top on Trail Českého poháru horských kol ve sjezdu a zároveň mistrovství republiky pro nejmladší kategorie. 

Závod se jel na Rokytnické bikeparkové trati, která byla v důsledku dlouhodobého sucha extrémně prašná a tudíž zvláště v klopených zatáčkách velice kluzká. Trať se vyznačuje množstvím skoků, které v sobotním tréninku komplikoval silný boční vítr. Velký dík staviteli trati, který z převýšení vytěžil maximum a finální  úprava trati v neděli ráno po sobotních trénincích byla skvěle upravená.

K závodům se přihlásilo opět přes 240 závodníků. S tratí si nakonec po vítězné kvalifikaci nejlépe poradil Jan Čepelák (JC Bike) před Matoušem Silovským (PTB Shop.cz) a Martinem Hájkem (Cyklo Krystyník/MH Suspension).  Ženskou kategorii vyhrála Andrea Drengubáková (Galaxy Cyklo Švec) před Natálií Popovou (Kings Cycles) a Lucií Hlásnou (Kosbroc Racing team). Druhý z kvalifikace Antonín Král (Kellys factory team) měl v závěrečné pasáži velice nepříjemný pád, který bude snad bez vážnějších následků. V juniorské kategorii kraloval stejně jako v předchozích závodech Ondřej Kolečík (Kellys factory team), který obsadil v absolutním pořadí svým časem třetí místo. Vzhledem k tomu, že je rokytnická trať nejlehčí v celém seriálu, byla vybrána jako MČR pro nejmladší kategorie vlastnících licenci ČSC žáků 10 -12 roků, kdy vyhrál Jarda Prokeš (FDF Commencal team) před Vítkem Fouskem a Matyášem Krnáčem. V kategorii nadějí 13 -14 roků zvítězil Martin Nicholas Procházka (Terra pro racing) před Rostislavem Kafkou (MMR Racing H.T.) a Ondřejem Košnarem (OF Bike). V dívčí kategorii juniorek 15-18 roků zvítězila Nikola Volejníkpvá (BEKO bike racing team) před Karolínou Kadlecovou (X-RIDE team Racing Lešná) a Natálií Volejníkovou (BEKO bike racing team). Potěšitelné je, že v nejmladších kategoriích byl velký počet závodníků a časy nejlepších nebyly vzdálené časům elitní kategorie. 

Kompletní výsledky:  www.casomeric.cz/vysl.php?&Lang= &view=3566

Foto : Honza Křenek

Autor : Milan Suchomel 

Autor článku: Admin