Silnice

Češky zazářily v úvodní časovce Tour de Feminin: Kvasničková druhá, Kopecky třetí

Češky zazářily v úvodní časovce Tour de Feminin: Kvasničková druhá, Kopecky třetí

Polka Dominika Wlodarczyková vyhrála úvodní etapu 34. ročníku etapového závodu Tour de Feminin, kterou byla časovka na 12,6 kilometru v Krásné Lípě. O pouhé dvě vteřiny porazila osmnáctiletou Elišku Kvasničkovou a o 29 sekund její vrstevnici Julii Kopecky.

Pro dvaadvacetiletou polskou cyklistku týmu MAT Atom Developer je to už třetí letošní vítězství na české půdě, na konci dubna totiž vyhrála dvě etapy na Gracii Orlové a skončila druhá v celkové klasifikaci.

Náročná individuální časovka s jedním stoupáním na začátku trati prověřila 139 cyklistek z celého světa. Na start Tour de Feminin se postavila téměř kompletní česká špička a domácí cyklistky rozhodně nezklamaly. Eliška Kvasničková startující v barvách týmu MIX Brilon – Sportraces byla velmi blízko prvnímu vítězství na mezinárodní scéně, nakonec jí chyběly jen 2 vteřiny.

Tour de Feminin pokračuje v pátek 2. etapou, která vede Národním parkem České Švýcarsko. Ve zvlněné etapě na 101,7 km závodnice nastoupají celkem 1734 metry.

Výsledky 1. etapy (časovka na 12,6 km): 1. Wlodarczyková (Pol.) 18:41, 2. Kvasničková (ČR/MIX Brilon – Sportraces) +2, 3. Kopecky (ČR/ AG Insurance-NXTG U23) +29, 4. Charpentierová (Fr.) +31, 5. Dijkstraová (Niz.) +35.

Foto: Josef Vaishar/Cycling.photography

Autor článku: Jan Krůta