BMX

Na FISE v Montpellier se Češi neztratili

Na FISE v Montpellier se Češi neztratili

Česká reprezentace ve freestyle BMX startovala v uplynulém týdnu na Světovém poháru FISE ve francouzském Montpellier a v nabité světové konkurenci se rozhodně neztratila.

Při absenci české jedničky Ivety Miculyčové, kterou do Francie nepustily studijní povinnosti, se její kolegyně a kolegové prali s nástrahami tamního parku při jednom z nejprestižnějších freestyle závodů roku statečně.

V disciplíně Park postoupili z předkvalifikace Kateřina Jalůvková a Tomáš Beran, Martinu Habadovi postup těsně unikl. „V první jízdě jsem moc triků nepředvedla, ale druhá byla podstatně lepší. Triky byly vydařené, jízda čistá a jsem spokojena,“ řekla Jalůvková.

Solidně si počínala i v semifinále a konečné 21. místo bylo nejlepším českým výsledkem v olympijské disciplíně Park. „Považuji to za nejhodnotnější výsledek dosavadní kariéry, protože se na FISE v Montpellier sejde vždy nejlepší světová konkurence,“ uvedla česká reprezentantka, která byla pátou nejlepší Evropankou v závodě.

„Jízdy sice nebyly úplně podle představ, ale přesto jsem sama sebe příjemně překvapila tím, jak blízko se druhá semifinálová jízda přiblížila k nějakému mému ideálu. A proto jsem spokojena jak s výsledkem, tak i s tím, co jsem tentokrát na světovém poháru předvedla,“ dodala Jalůvková.

Tomáš Beran byl mezi muži 68. V BMX streetu Martin Šiman skončil v best tricku pátý a v disciplíně BMX flatland bral Martin Dražil 24. místo.

Autor článku: Jan Krůta