MTB

Maratonskými šampiony ČR Petruš a Štěpánová

Maratonskými šampiony ČR Petruš a Štěpánová

Městys Machov nacházející se v okrese Náchod se stal 30. dubna dějištěm již druhého letošního závodu seriálu horských kol Prima CUP. Kromě vypsaných kategorií pro veřejnost se závod uskutečnil pod patronací Českého svazu cyklistiky jako Škoda Auto Mistrovství České republiky v maratonu.

Závod startoval v areálu skokanských můstků Machov a cyklisté bojovali o každou vteřinu na trase křižující CHKO Broumovsko na česko-polské hranici, kde o pořádné stoupání rozhodně nebyla nouze. Sudety nabídly, jak už je zvykem, tři rozdílné trasy. Mistrovská trasa A, kde se utkali nejlepší z nejlepších o cenné kovy, měřila 68 kilometrů. 

Novopečený mistr republiky Lubomír Petruš proťal cílovou pásku po 3 hodinách a 8 minutách. Vytvořil si náskok v cíli necelé 4 minuty před druhým Markem Rauchfussem z České spořitelny Accolade. Třetí do cíle dorazil Filip Adel ze Superior Team se ztrátou na mistra republiky 10 minut a 10 vteřin. Na čtvrtém místě se umístil Jaromír Skála a páté obsadil Marek Bartůněk, oba jezdící za tým Česká spořitelna – Accolade.

První žena závodu, Karla Štěpánová, si dojela pro mistrovský dres v čase 4 hodiny a necelé 4 minuty. Minutu za Karlou protnula cílovou pásku bývalá mistryně Milena Kalašová z týmu K3 Performance. Bednu mistrovského závodu doplnila Barbora Průdková z týmu Challenge one.

Seriál Prima CUP a s ním i Český pohár v maratonu pokračuje 20. května partnerským závodem Silesia bike Marathon, který se řadí k prestižním bikovým klasikám.

FOTO: Jaroslav Svoboda (volně k použití)

Autor článku: Admin