BMX

Juniorka Košárková vyhrála závod EP v bikrosu

Juniorka Košárková vyhrála závod EP v bikrosu

Velmi úspěšní byli čeští reprezentanti v bikrosu ve třetím a čtvrtém závodu Evropského poháru, který se jel v belgickém Zolderu. Vůbec nejlépe si vedla juniorky Sabina Košárková, která v sobotním závodu skončila čtvrtá a v neděli vystoupila dokonce na nejvyšší stupeň.

Těsně pod stupni vítězů byla klasifikována ve čtvrtém závodu v kategorii U23 Eliška Bartůňková, ve třetím dílu vypadla v semifinále, kde dojela šestá. Podobně si vedl mezi muži U23 Marek Neužil, v neděli byl čtvrtý, v sobotu sedmý v semifinále. Junior Jakub Cidlinský byl ve třetím závodu EP sedmý v semifinále, v neděli junior Martin Huf dojel osmý v semifinále.

Výsledky:

3. závod:

Muži:

1. Isidore (Brit.), 2. Garcia (Kol.), 3. Pelluard, 4. Pilard (oba Fr.), 5. Gommers (Belg.), 6. Ospina (Kol.), 7. Clerte (Fr.), 8. Whyte (Brit.).

Ženy:

1. Claessensová (Švýc.), 2. Pajonová (Kol.), 3. Simpsonpová (Kan.), 4. L. Smuldersová (Niz.), 5. Etienneová (Fr.), 6. Veenstraová (Niz.), 7. Tannová (Jap.), 8. Kejlstrupová (Dán.).

Juniorky:

1. Becková (Něm.), 2. Maniková (SR), 3. Harveyová (Brit.), 4. Košárková (ČR).

4. závod:

Muži:

1. Cullen (Brit.), 2. Pilard, 3. Gommers, 4. Richard (Fr.), 5. Ospina,  6. Clerte, 7. Heil (Něm.), 8. Marquart (Švýc.).

Muži U23:

1. Pipers (Niz.), 2. Marcos (Šp.), 3. Geisse (Fr.), 4. Neužil (ČR).

Ženy:

1. Pajonová, 2. Claessensová, 3. Etienneová, 4. Veenstraová, 5. L. Smuldersová, 6. Simpsonová, 7. Valentinová (Fr.), 8. Schrieverová (Brit.).

Ženy U23:

1. van Santvoortová (Niz.), 2. Scheepersová (obě Niz.), 3. Jabutaová (Jap.), 4. Bartůňková.

Juniorky:

1.Košárková, 2. Baxová (Brit.), 3. Becková.

FOTO Nico van Dartel

Autor článku: Jaroslav Cícha