MTB

SP NMNM: Čábelická v Short Tracku 13., Cink 20.

SP NMNM: Čábelická v Short Tracku 13., Cink 20.

Short Trackem odstartoval Světový pohár v Novém Městě na Moravě a jediní dva čeští reprezentanti si ve smutné a tiché atmosféře bez diváků nevedli špatně.

Start úvodního světového poháru to nebyl zrovna příznivý, když závod doprovázel chladný déšť. V závodě elitních žen zvítězila Britka Evie Richards a u mužů mexický reprezentant Jose Gerardo Ulloa Arevalo.

V závodě nejlepších 40 žen světa v žebříčku UCI se ve dvacetiminutovém závodě na 13. místě předvedla Jitka Čábelická. 20. místo si na čtvrteční závod cross County vyjel úřadující český šampion Ondřej Cink. 

Světový pohár bikerů pokračuje až do neděle 4. října, kdy se v rámci tohoto týdne uskuteční dva světové poháry. Závody můžete sledovat online na ČT Sport nebo Red Bull TV.

Výsledky:

Ženy Elite:

1. Evie Richards (Brit.) 20:52 min., 2. Pauline Ferrand Prevot (Fr.) +0:00, 3. Loana Lecomte (Fr.) +0:01, … 13. Jitka Čábelická (ČR) +0:12.

Muži Elite:

1. Jose Gerardo Ulloa Arevalo (Mex.) 20:15 min., 2. Victor Koretzky (Fr.) +0:02, 3. Maxime Marotte (Fr.) +0:02, … 20. Ondřej Cink (ČR).

Ondřej Cink – Kross Racing Team, SP NMNM, foto: Michal Červený
závod ženy Elite, SP NMNM, foto: Michal Červený

Autor článku: Filip Švestka