Silnice

Zlato z časovky má van der Breggenová z Nizozemí

Zlato z časovky má van der Breggenová z Nizozemí

První sadu medailí na světovém šampionátu silničářů v italské Imole si dnes rozdělily ženy v časovce. Novou světovou šampionkou se stala poprvé po zisku čtyř stříbrných medailí Anna van der Breggenová z Nizozemí. Pro stříbro si dojela na téměř dvaatřicetikilometrové trati Marlen Reuisserová ze Švýcarska a třetí byla Ellen van Dijková z Nizozemí.

Ve startovním poli padesáti žen byla i česká dvojice Tereza Korvasová a Jarmila Machačová. Na soupeřky však nestačily a skončili až v poslední desítce výsledkové listiny, obě se ztrátou přes sedm minut.

Smůlu měla největší favoritka a obhájkyně loňského zlata z Harrogate Chloé Dygertová z USA. V dobře rozjetém závodě měla těžký pád a závod nedokončila. Již na startu chyběla pro zranění loni bronzová Annemiek van Vleutenová z Nizozemí, ale dvě její krajanky ji zastoupily skvěle. Za pozornost stojí i šesté místo již pětačtyřicetileté Američanky Amber Leone Nebenová.

Muže čeká souboj s chronometrem v pátek. Naše barvy budou hájit Josef Černý a Jakub Otruba.

Výsledky:

1. van der Breggenová (Niz.) 40:20, 2. Reuisserová (Švýc.) +15, 3. van Dijková (Niz.) +31, 4. Brennauerová (Něm.) +45, 5. Brownová (Austr.) +1:01, 6. Nebenová (USA) +1:20, …41.  Korvasová +7:23, 43. Machačová (obě ČR) +7:25.

FOTO Tomáš Konečný

Autor článku: Jaroslav Cícha