Sálovka

SC Svitávka vyhrála poslední kolo Škoda Extraligy

SC Svitávka vyhrála poslední kolo Škoda Extraligy

Dvojice Jiří Hrdlička st. a Pavel Loskot (SC Svitávka) nejlépe zvládla čtvrté kolo Škoda Extraligy v kolové, které se uskutečnilo ve sportovní hale ve Svitávce. První místo také Svitávka vybojovala v celkovém pořadí po čtyřech odehraných kolech a to s velkým náskokem 15 bodů před Sokolem Zlín – Prštné 2hrající ve složení Ludvík Písek a Miroslav Gottfried.

Turnaj se odehrál za zvýšených hygienických podmínek a pro všech sedm startujících týmů to byla poslední příležitost na zisk důležitých bodů do kvalifikačních tabulek pro příští rok a pro boj o postup na letošní MČR.

SC Svitávka z šesti zápasů čtyři vyhrála a dvakrát se musela spokojit s remízou a to s týmy Favoritu Brno 1 a Sokola Zlín – Prštné 1. Svitávka tak s přehledem postoupila do finále MČR, kde bude obhajovat loňský titul a zajistila si již s předstihem právo startovat na Světových pohárech v příštím roce.

Tým Sokola Zlín – Prštné 2 prožil nepovedený turnaj, když z šesti zápasů vyhrál pouze jeden a se třemi body obsadil až šesté místo. I to ale stačilo na celkové druhé místo po čtyřech kolech. Před třetím týmem ztratil se náskok Zlína ztenčil z dvanácti bodů na pouhé tři. V tabulce kvalifikace na SP Zlín také výrazně ztratil a na finálovém turnaji o svoji účast bude muset ještě zabojovat.

Na třetím a čtvrtém místě byly před posledním kolem bodově shodně dva týmy – Favorit Brno 1 (Jan Havlíček – Robert Zvolánek) a MO Svitávky (Jiří Hrdlička ml. – Roman Staněk). Oba týmy měli po třech odehraných kolech na kontě 24 bodů a oběma se podařilo dosáhnout svého cíle, udržet si svéí postavení a doplní SC Svitávku 1 a Sokol Zlín – Prštné 2 na finálovém turnaji, který by se měl uskutečnit 24. října v Němčicích na Hané. Tyto týmy tedy budou bojovat o letošní titul mistra ČR a výsledky během sezony napovídají, že zvítězit může kdokoliv i když velkým favoritem je vítěz letošní soutěže a obhájce titulu z minulého roku, tým Svitávky.

Do první ligy sestupují dva poslední týmy Start Plzeň a Favorit Brno 2. O tom kdo postoupí do Škoda Extraligy pro příští rok z 1. ligy rozhodne její poslední soutěžní kolo 19. září v Nezamyslicích.

Konečná tabulka ŠKODA EXTRALIGY po 4. kole:  

1. SC Svitávka 1            140:80     54 

2. Sokol Zlín-Prštné        104:97     39

3. MO Svitávka 1            116:129    36

4. Favorit Brno 1            93:81     35

5. Sokol Zlín-Prštné 1       84:88     32

6. Start Plzeň              101:129    26

7. Favorit Brno 2            78:112    13¨

FOTO www.ceskakolova.cz

Autor článku: Jaroslav Cícha